Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paule gråt foran idrettstinget

Ble møtt med trampeklapp.

• Dagbladet tirsdag: Paule beskyldes for å ha «kjøpt» presidentvervet

Tove Paule (60) går av som idrettspresident etter fire år på dagens idrettsting.

Da den avtroppende idrettspresidenten gikk opp på talerstolen for å åpne tinget reiste hele salen seg. Paule ble møtt med trampeklapp som varte en god stund.

Den taktfaste applausen fra delegatene rørte Paule til tårer.

Fortjener bedre - Det ble en rørende og sterk start for meg, sier Paule.

Velkomsten fra idrettstinget tyder på at tinget ikke legger vekt på beskyldningene om at Paule skal ha gjort en økonomisk avtale med visepresident Odd-Roar Thorsen foran valget på idrettstinget i 2007.

Paule har tidligere omtalt saken som en svertekampanje, som er urimelig og urettferdig.

Roet ned familien - Norsk idrett fortjener bedre enn det vi har vært vitne til de siste dagene, sier Paule fra talerstolen.

Ifølge NTB oppfordret slo idrettspresidenten fast at norsk idrett går godt og er en levende organisasjon. Samtidig oppfordret hun delegatene om å sette sakligheten i høysetet.

Også det med klar adresse til utfordrerne som står bak medieoppslagene før tinget startet i dag. Paule la til at beskyldningene ikke har rammet henne hardest.

- Jeg har det veldig bra, men har måttet bruke en del tid på å roe ned familien min, for det som har skjedd har vært mye verre for dem enn for meg, sier Paule til NTB.

Børre Rognlien har vært Paules 2. visepresident, og er eneste kandidat til presidentvervet på tinget.

SISTE TING: Idrettspresident Tove Paule sammen med første visepresident Odd-Roar Thorsen under åpningen av idrettstinget i ettermiddag.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
SISTE TING: Idrettspresident Tove Paule sammen med første visepresident Odd-Roar Thorsen under åpningen av idrettstinget i ettermiddag. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media