- Pausen er nøkkelen til Ronaldos storform

Har scoret tolv mål på åtte kamper.

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti mener pausen Cristiano Ronaldo tok i starten av sesongen er grunnen til portugiserens vanvittige målform.

Stjerneangriperen var skadd mot slutten av forrige sesong, og under fotball-VM virket han også preget.

Det resulterte i en tre ukers pause for å dempe belastningen på knær og lår og konsentrere seg om andre ting.

Utbyttet har vært fenomenalt: På åtte kamper har Ronaldo scoret tolv mål. Fire av dem kom i tirsdagens 5-1-seier over Elche, der han noterte sitt 25. hattrick for Real Madrid.

- Det er klart at det har hjulpet. Han trengte en periode for å jobbe med seriøsiteten og profesjonaliteten sin. Fore øyeblikket er han i veldig bra fysisk form. Han er motivert og scorer mye, sa Ancelotti.

Godt dekket Italieneren har et enormt stjernegalleri å plukke fra. Dermed kan han hvile sine beste spillere fra tid til annen.

- For øyeblikket er rotasjon viktig. Alle spillerne er motiverte, og vi har en rekke kamper. Det er normalt å rullere for å unngå problemer. I dag (tirsdag) hvilte vi Karim Benzema og Luka Modric. De skal spille på lørdag.

Ronaldo takket lagkameratene etter å ha senket Elche. Han var selv skyld i gjestenes tidlige ledermål ved å lage straffespark.

- Selv om jeg klaget til dommeren, må jeg innrømme at det var straffe. Det hele gikk veldig fort, men dommeren tok riktig avgjørelse.

- Det var en veldig god kamp av oss. Vi startet litt dårlig da jeg ga bort straffen, men vi svarte bra med to raske mål, sa Reals aller største stjerne.

(NTB)