Pave Frans om Messis status

Paven kritisk: - Messi er ikke Gud

Pave Frans liker ikke måten mange omtaler Lionel Messi.

KRITISK: Pave Frans mener gudedyrkelsen av Lionel Messi er en helligbrøde. Foto: NTB scanpix
KRITISK: Pave Frans mener gudedyrkelsen av Lionel Messi er en helligbrøde. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en karriere nesten uten sidestykke i fotballhistorien, er det få ord som ikke har blitt brukt for å hylle Lionel Messis ferdigheter.

Søker man på «Messi-show» på Internett får man nesten 300 millioner treff. Kombinasjonen Messi og magi gir omtrent 40 millioner treff. Også «Messi + Gud» gir enormt mange treff i Google, og det er slik at mange har begynt å sammenlikne argentineren med høyere makter.

Det er ikke alle like begeistret for.

VEKKER OPPSIKT: En video av pave Frans, sett av flere millioner, vekker sterke reaksjoner. Video: Twitter/@CatholicSat Vis mer

- En helligbrøde

Messi har scoret 31 og hatt målgivende på 12 mål i La Liga denne sesongen. I Champions League har det blitt åtte mål, noe som har sendt Barcelona til kvartfinalen i turneringen. I tillegg er den spanske klubben i finalen av Copa del Rey, også der med en sterkt delaktig Messi.

Denne typen ekstreme sesonger har blitt en vane for Barcelona-spilleren, noe som har fått mange fotballfans til å forgude ham. Pave Frans var nylig gjest i det spanske TV-programmet, Salvados, og fikk spørsmål om det var en helligbrøde - en krenkelse av noe hellig - å omtale Messi som en gud.

- I teorien er det en helligbrøde, begynte paven, Den katolske kirkens øverste leder.

- Du kan ikke si det, og det er ikke noe jeg tror på. Når folk sier han er en gud, tror jeg det er en måte å si at de beundrer ham på. Du kan bare beundre Gud, og det er bare et uttrykk folk bruker. Dette er en gud med ballen i beina. Det er selvfølgelig en fornøyelse se Messi spille, men han er ikke Gud, konkluderte paven.

JUBEL: Lionel Messi feirer en scoring. Foto: LLUIS GENE / AFP
JUBEL: Lionel Messi feirer en scoring. Foto: LLUIS GENE / AFP Vis mer

Maradona-kirken

Pave Frans er selv fra Argentina, og er kjent som en ivrig fotballsupporter. Hans favorittlag er San Lorenzo fra hjemlandet. I 2013 besøkte det argentinske landslaget Vatikanet, hvor Messi og pave Frans møttes for første gang.

Argentina er et hovedsakelig katolsk land, men i 1998 ble en religion hvor man tilber Diego Armando Maradona grunnlagt. Han regnes også som en av tidenes beste fotballspillere, og religionens tidsregning starter ved hans fødsel i 1960.

Religionen skal angivelig ha mellom 120 000 - 200 000 medlemmer. Paven har ikke tidligere uttalt seg om denne gudedyrkelsen av landets andre store fotballspiller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer