Paven uteblir fra kamp - men tar seg tid til Messi

Dropper sin egen æreskamp.

 MESSI:  I april fikk pave Frans en Messi-drakt i gave, siden Messi er fra hans eget hjemland Argentina og siden den nye paven er svært fotballinteressert. Foto: AFP PHOTO / OSSERVATORE ROMANO / NTB Scanpix
MESSI: I april fikk pave Frans en Messi-drakt i gave, siden Messi er fra hans eget hjemland Argentina og siden den nye paven er svært fotballinteressert. Foto: AFP PHOTO / OSSERVATORE ROMANO / NTB ScanpixVis mer

Om to uker var det planlagt at pave Frans skulle se Lionel Messi i aksjon mot Italia. Nå viser det seg at paven kun vil ta seg tid til å hilse på Barcelona-stjernen og de andre argentinske spillerne.

Det argentinske landslaget gjester Roma for en treningskamp mot Italia 14. august. Pave Frans, som er landsmann med Messi, planla å sitte på tribunen under kampen, meldte det italienske fotballforbundet i april.

Nå melder likevel nyhetsbyrået AFP at paven vil ta seg tid til å hilse på Messi og de andre spillerne, men ikke sitte på tribunen under selve kampen.

- Det blir utelukkende et privat møte, sier Federico Lombardi, som er sjef for Vatikanets pressetjeneste.

Kampen ble arrangert etter at den katolske kirke fikk sitt første overhode fra Sør-Amerika, og skulle være til ære for den nye paven.

(NTB)