Paven vil følge Dæhlies eksempel

Nagano (NTB-DPA): Pave Johannes Paul II har skrevet brev til IOK-president Juan Antonio Samaranch. I brevet oppfordrer han verdens nasjoner til å følge Bjørn Dæhlies eksempel etter 10 kilometeren i Hakuba.

Paven nevner selvsagt ikke Dæhlie ved navn, men hans ord kaller umiddelbart fram bildet av OL-mesteren Dæhlie som etter målgang oppsøkte og håndhilste på kenyaneren Philip Boit som ble sist i løpet. Bildet gikk verden rundt og ble trykket i aviser i mange land.

  - Lik idrettsfolk som etter en konkurranse venter på konkurrenter og hilser dem, bør verdens rike land hjelpe de fattige å føre den sosiale prosessen framover, skriver paven.

  Paven skrev også at han håper den olympiske bevegelse fortsetter å fremme fred, brorskap og solidaritet mellom alle mennesker og land. - Gud velsigne alle utøvere, arrangører og tilskuere, sluttet paven.

Hilsen fra FN

Også FNs generalsekretær Kofi Annan har sendt en hilsen til OL-byen, adressert til IOK og den lokale arrangøren (NAOC). Han er glad for at FN ble trukket fram i flere sammenhenger under åpningsseremonien.

  - Referansene til FN, fra 50-årsfeiringen av menneskerettighetse rklæringen til resolusjonen med krav om olympisk våpenhvile, er viktige påminnelser om FNs arbeid, skrev Annan blant annet.