Paven vil på banen

Vatikanet vil ha eget fotballag.

(Dagbladet.no): Vatikanet er riktignok en liten stat, men ingen stat er for liten for fotball. Nå er pavens nærmeste menn inne på tanken om å starte et eget fotballag.

Dermed kan katolske helter kjempe i serie A med motstandere som Luis Figo, Hernan Crespo og Simone Inzaghi hvis Vatikanets utenriksminister Tarcisio Bertone får drømmen sin oppfylt.

Samme nivå som Inter

- Jeg utelukker ikke at Vatikanet i framtiden kan komme til å danne et fotballag som holder samme nivå som Inter Roma og andre Serie A-lag, sier Bertone ifølge Reuters.

Bertone er velkjent for sin fotballinteresse og pleide å kommentere fotballkamper for en lokal tv-stasjon da han var biskop i Genoa.

Ikke den eneste med fotballdilla

Men han er ikke den eneste som liker fotball innenfor Vatikanets vegger. Kollega Fiorenzo Angelini er en hardbarka AC Roma-supporter og kommenterer ofte kampene for Vatikanets radiostasjon.

Vil rekruttere brasser

FOTBALLFAN: Pave Benedict XVI. Foto: AP/Scanpix
FOTBALLFAN: Pave Benedict XVI. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Dersom den lille staten vil hevde seg på toppnivå har de ikke mange talenter å ta av, men Bertone håper å danne et sterkt lag ved å rekruttere brasilianske studenter til de katolske universitetene verden over.

Men det framtidige laget kan forhåpentligvis møte verdig motstand hos andre lilleputtstater, som San Marino. Dette laget tapte nylig 10-3 mot Tyskland.

KAN FÅ NY MOTSTANDER: Luis Figo kan risikere å møte pavens menn på matta.