Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pazzini med hat trick i debuten fra start

Milan slo tilbake etter svak serieåpning.

GODT UT AV DET: Mange stilte seg spørsmålet om hvem som kom best ut av det da AC Milan sendte Antonio Cassano og sju millioner euro til byrival Inter i bytte mot Giampaolo Pazzini (t.v.). «Il Pazzo» gjorde sitt for å stilne kritikken med hat trick mot Bologna i sin debut fra start. Foto: Antonio Calanni / AP Photo / NTB Scanpix
GODT UT AV DET: Mange stilte seg spørsmålet om hvem som kom best ut av det da AC Milan sendte Antonio Cassano og sju millioner euro til byrival Inter i bytte mot Giampaolo Pazzini (t.v.). «Il Pazzo» gjorde sitt for å stilne kritikken med hat trick mot Bologna i sin debut fra start. Foto: Antonio Calanni / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Bologna - AC Milan 1-3.

Det var nok mange som lurte på hvem som egentlig kom best ut av det da AC Milan sendte Antonio Cassano og drøyt 50 millioner kroner i bytte mot Giampaolo Pazzini før seriestarten i Serie A.

Da Milan tapte åpningskampen hjemme mot nyopprykkede Sampdoria på San Siro, mens Inter tok en overbevisende 3-0 seier borte mot Pescara med Cassano på laget, ble spørsmålene flere om «Rossoneri» hadde svekket seg og styrket «Nerazzuri» og atpåtil betalt penger for det.

Men Milan skulle slå nådeløst tilbake i bortekampen mot Bologna, mye takket være nettopp Pazzini, som fikk sin debut fra start i skadefraværene til blant annet Robinho og Alexandre Pato.

28-åringen tok eksepsjonelt godt vare på muligheten ved å notere seg for samtlige av gjestenes tre mål. Dermed fikk han matchballen med seg hjem - en ball som han lover en helt spesiell plass.

- Jeg skal ta godt vare på denne ballen sammen med den fra Wembley. Dette er en fantastisk følelse, og jeg dediserer dette til dem som alltid har trodd på meg, sier Pazzini, ifølge Sky Italia.

Wembley-ballen han snakker om, var fra da han scoret hat trick i åpningskampen på den da nye engelske nasjonalarenaen i en U21-landskamp mellom England og Italia i 2007.

«Il Pazzo» («Galningen», journ. anm.) sendte gjestene i ledelsen allerede etter 16 minutter fra straffemerket, men Alessandro Diamanti utliknet på tilsvarende vis fire minutter før pause.

Kampen sto lenge på vippen, men 13 minutter før slutt fikk Pazzini en gavepakke fra Federico Agliardi han ikke kunne takke nei til da en slepphendt Bologna-målvakt glapp et innlegg som havnet rett i beina på Milan-spissen på tre-fire meter.

Fem minutter før slutt var 28-åringen på farta igjen da han reagerte lynraskt på et i utgangspunktet ufarlig vådeskudd fra lagkamerat Antonio Nocerino. Med en kvikk og smart hælflikk styrte han ballen forbi en perpleks Agliardi på ekte målscorervis, og kampen var så godt som avgjort.

På overtid ble han tatt av banen til stående ovasjoner fra tilreisende Milan-fans, samtidig som han banet vei for at den spennende franske 17-åringen M'Baye Niang, som fikk sine første minutter etter overgangen fra Caen.

Skal man tro Milan-trener Massimiliano Allegri har Pazzini stadig mye å gå på. Når du scorer tre mål i din første kamp fra start, men ennå er et stykke unna toppnivået, bør Serie A-forsvarere begynne å grue seg til fortsettelsen.

- Pazzini er ikke i strålende form, men jeg er veldig fornøyd med at han holdt bra i nesten 90 minutter. Han kom hit med entusiasme og sult. Gjennom karrieren har han alltid scoret mål, så jeg håper han fortsetter med det her, sier Allegri, ifølge football-italia.net.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media