Pazzini snudde 0-3 til 3-3 på et kvarter

Men Werder slo tilbake.

AVGJORDE: Claudio Pizarro sendte Werder Bremen til Champions League. Foto: Carlo Baroncini/AP
AVGJORDE: Claudio Pizarro sendte Werder Bremen til Champions League. Foto: Carlo Baroncini/APVis mer

||| (Dagbladet): Sampdoria - Werder Bremen 3-2, 4-5 sammenlagt.

Ett minutt før slutt i den første kampen, ledet Werder Bremen 3-0 mot Sampdoria i Champions League-playoffen.

Rundt kvarteret seinere - altså 13 minutter inn i returkampen i Genoa - var stillingen 3-3 sammenlagt.

Giampaolo Pazzini scoret alle disse målene for italienerne. Ett i det 90. minutt i førstekampen og to kjappe i returen.

Der og da var italienerne videre - men det var jo lenge igjen å spille. Og tyskerne kom tilbake, sikret ekstraomganger og vant til slutt.

Perlemål Werder Bremen kom til Genoa med en god ledelse i playoffen, men bare 13 minutter inn i tirsdagens kamp var 3-1-forspranget spist opp. Og det var en særdeles sulten Pazzini som forsynte seg grovt av det tyske fatet.

Åtte minutter inn i kampen headet han inn 1-0 fra bakre stolpe og fem minutter seinere doblet han ledelsen med et perlemål få gjør etter ham.

Han klinket til på volley etter at et frispark ble slått inn i feltet fra høyresida av banen. Pazzini fikk kjempetreff og ballen suste inn bak Tim Wiese i Werder-målet.

TRE MÅL: Gianpaolo Pazzini scoret tre i de to kampene, men det hjalp ikke. Sampdoria må nøye seg med Europaligaen. Foto: OLIVIER MORIN/AFP
TRE MÅL: Gianpaolo Pazzini scoret tre i de to kampene, men det hjalp ikke. Sampdoria må nøye seg med Europaligaen. Foto: OLIVIER MORIN/AFP Vis mer

Dermed var stillingen 2-0 og 3-3 sammenlagt - med Sampdoria i førersetet som følge av deres bortemål i Bremen forrige uke - signert den samme Pazzini, i det 90. spilleminutt.

Seint, men godt I andreomgangen presset selvfølgelig tyskerne voldsomt, for å få det målet som hadde vært nok til å sende dem videre. I stedet puttet Antonia Cassano til 3-0 og 4-3 sammenlagt fem minutter før slutt. Men tyskerne ga seg aldri - tyskere gjør ikke det.

Og takket være svenske Markus Rosenberg ble det ekstraomganger. Han fikk en skuddmulighet fra skrått hold, og banket den inn over to minutter inn i tilleggstida.

Werders Marko Marin skjøt i tverrliggeren helt i starten av første ekstraomgang og gjestene hadde mer krutt i støvlene.

Claudio Pizarro ble satt opp av Marin, og klinte til fra 25 meter - helt nede ved stolperota.

Det så veldig stygt ut for Werder, men de hadde friskest bein utover i kampen og er nok en gang klar for Champions League.