OFFENSIV: Norges U21-landslagstrener Per Joar Hansen har tro på at laget hans kan gjøre noe stort mot Frankrike i den kommende EM-playoffen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
OFFENSIV: Norges U21-landslagstrener Per Joar Hansen har tro på at laget hans kan gjøre noe stort mot Frankrike i den kommende EM-playoffen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Pearce bare ristet på hodet og gliste etter seieren over Norge

Nå har U21-gutta fått hjemmelekser av Per Joar Hansen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): 12. oktober møter Norges U21-landslag Frankrike i den første av to playoff-kamper om EM-plass neste sommer.

Per Joar Hansens gutter avsluttet kvaliken med 0-1 borte mot England, men bør likevel være godt påfylt med selvtillit før møtet med dem franske stormakten etter total dominans og massiv sjansesløsing etter pause i Chesterfield.

- Det var jo omtrent spill mot ett mål i den andreomgangen. Stuart Pearce (Englands trener, journ.anm) gliste godt etter kampen og sa rett ut at vi hadde fortjent mer enn det vi fikk, sier Hansen til Dagbladet.

Hjemmelekser
Nettopp sjansesløsingen må imidlertid utryddes dersom det skal bli EM-spill for Norge. Derfor har Perry gitt gutta hjemmelekser fram til de samles igjen.

- Vi hadde vel fem store målsjanser i andre omgang i England, og med så mange er du nødt til å score mål for å lykkes på dette nivået, spesielt i en tokampers playoff, sier Per Joar Hansen.

- Alle spillere som er involvert i avslutningsfasen: Spissene, midtbanespillerne som ofte kommer i avslutningsposisjon, spillerne som ofte havner i innleggsposisjon - alle har fått beskjed om å terpe ekstra etter hver eneste trening, forteller U21-treneren.

Klager ikke over mangler
Han må klare seg uten Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem, Håvard Nordtveit og Joshua King, som igjen i går alle ble tatt ut av landslagssjef Egil Drillo Olsen til A-lagets kvalikkamper mot Sveits og Kypros.

Det kranglet han ikke på.

- Jeg bruker ikke en tøddel energi på det, Egil velger de spillerne han ønsker å ha med, sånn er det bare. Jeg har stor tro på at de spillerne som blir med til Frankrike kommer til å levere, det viste de også mot England, sier Per Joar Hansen, som manglet de nevnte spillerne også i siste kvalikkamp.

Tøff motstander
Det kan fortsatt skje endringer i troppene, også mellom 12. og 16. oktober, uten at Hansen planlegger med tanke på det. Det han imidlertid er godt i gang med, er forberedelsene til dobbeltmøtet med Frankrike.

HELDIG: England-trener Stuart Pearce la ikke skjul på at laget hans var heldige som vant den siste kvalikkampen over Norge. Bortelaget dominerte stort etter pause. Foto: SCANPIX/REUTERS/Francois Lenoir
HELDIG: England-trener Stuart Pearce la ikke skjul på at laget hans var heldige som vant den siste kvalikkampen over Norge. Bortelaget dominerte stort etter pause. Foto: SCANPIX/REUTERS/Francois Lenoir Vis mer

- Først og fremst har de mange dyktige individualister, det er snakk om spillere som allerede har store navn og som spiller på et meget høyt nivå, sier Per Joar Hansen, og lirer uten å nøle av seg en imponerende liste med åtte-ti spillere.

Blant dem Francis Coquelin, som spilte ligacup for Arsenal denne uka, og Raphael Varane, som spilte hele Real Madrids første Champions League-kamp mot Manchester City, bare for å nevne et par.

- Men mine gutter må vite at de er i stand til å prestere mot alle lag, også på dette nivået. Skal vi til EM må vi være klare til å møte de lagene som er i EM også, påpeker Per Joar Hansen.

Norge møter Frankrike i Le Havre 12. oktober, før returkampen spilles på Marienlyst i Drammen 16. oktober.