FÅR ANSVARET: Stuart Pearce skal lede Storbitannias fotball-lag i OL neste sommer.Foto: REUTERS/Darren Staples
FÅR ANSVARET: Stuart Pearce skal lede Storbitannias fotball-lag i OL neste sommer.Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

Pearce leder britenes fotballandslag i OL

Kan få med seg Beckham på første felles landslag siden 1960.

Den tidligere engelske landslagsbacken Stuart Pearce (49) skal lede det britiske fotballandslaget i London-OL neste sommer.

Pearce er trener for Englands U21-landslag, som nylig slo Norge 2-1 i EM-kvalifisering, og han ble utpekt av Englands Fotballforbund (FA).

For første gang siden 1960 blir det et felles britisk fotballandslag i OL. Pearce skal i utgangspunktet velge spillere under 23 år fra England, Skottland, Wales og Nord-Irland, men et felles britisk landslag har vært problematisk.

I juni klarte den britiske olympiske komiteen (BOA) å tirre på seg waliserne, skottene og nordirene ved å annonsere at det var blitt inngått «historisk enighet» om et felles britisk lag for første gang på 52 år.

De tre forbundene, som frykter for sin nasjonale identitet ute i den øvrige fotballverdenen, protesterte mot vedtaket og oppfordret sine spillere til ikke å være med på et felles britisk lag.

Pearce, som spilte 78 landskamper for England, kan også ta med seg tre spillere som er eldre enn 23 år. David Beckham har sagt seg interessert i å delta i OL.

Den tidligere engelske landslagstreneren for kvinnene, Hope Powell, skal lede Storbritannias kvinnelag i OL.

(NTB)