MIDLERTIDIG SJEF: Stuart Pearce (t.v.) leder England mot Nederland i slutten av februar. Den neste kampen for England er mot Norge på Ullevaal 26. mai. Innen den tid regner FA med å ha på plass treneren som skal erstatte Fabio Capello (t.h.) på fast basis. Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix
MIDLERTIDIG SJEF: Stuart Pearce (t.v.) leder England mot Nederland i slutten av februar. Den neste kampen for England er mot Norge på Ullevaal 26. mai. Innen den tid regner FA med å ha på plass treneren som skal erstatte Fabio Capello (t.h.) på fast basis. Foto: Ian Kington, AFP/ScanpixVis mer

Pearce leder England mot Nederland

Den nye landslagssjefen starter mot Norge på Ullevaal i mai.


• Les mer om Capellos avgang

(Dagbladet): Stuart «Psycho» Pearce vil lede det engelske landslaget mot Nederland 29. februar. Det kunngjorde FA-styreformann David Bernstein under en pressekonferanse på Wembley klokka 13 i dag.

Pearce leder U21-landslaget og skal lede det britiske OL-laget til sommeren. Han har også vært med Fabio Capello på benken under a-landskampene.

Kampen mot Nederland er den eneste før den engelske ligasesongen er over, den neste kampen de spiller er mot Norge på Ullevaal 26. mai.

Innen den tid regner FA med å ha på plass en ny manager som skal lede laget under sommerens EM i Ukraina og Polen. Dette åpner også for å la den nye sjefen fullføre sesongen med et klubblag - som for eksempel storfavoritten til jobben, Tottenham-manager Harry Redknapp.

Utelukker ikke utlending Bernstein ønsket ikke å kommentere spesifikke navn under dagens pressekonferanse.

Han startet dagens seanse med å takke Capello for jobben han har gjort.

- Han har hele tiden oppført seg verdig. I går var ikke en enkel dag, men vi avsluttet med et håndtrykk, sier Bernstein.

Bernstein avviser at FA definitivt er ute etter en engelsk sjef.

- Det er selvsagt et ønske med en engelsk eller britisk person, men vi utelukker ikke en utenlandsk manager.

Vraket Terry Bakgrunnen for at Capello sa opp stillingen, var at styret i FA sist uke besluttet å fjerne John Terry som landslagskaptein da de ble kjent med at rasisme-saken mot ham ble utsatt til etter EM-sluttspillet.

Torsdag kveld ringte Bernstein til Capello og informerte han om styrets beslutning. Søndag ble Capello intervjuet av italiensk TV, og sa da at han var uenig i beslutningen - noe som selvsagt skapte oppstyr.

I går kom Capello tilbake til England, og stilte i møte med Bernstein. Berstein beskrev møtet som profesjonelt, og sier han på vegne av FA stilte mange detaljerte spørsmål.

Seinere i går ettermiddag hadde de et nytt møte på Capellos kontor, der italieneren valgte å trekke seg.

Forstår Fabio Bernstein sier han forstår at det var vanskelig for Capello å oppleve at FA-styret tok en beslutning om kapteinsrollen over hodet på ham.

- Jeg forstår at Fabio synes dette var vanskelig. Jeg uttrykte forståelse og sa til ham på telefon torsdag at jeg håpet vi kunne fortsette å arbeide sammen, sier Bernstein.

Han vil imidlertid ikke gå i detalj om innholdet i møtene i går.