MIDLERTIDIG SJEF: Stuart Pearce (t.v.) leder England mot Nederland i slutten av februar. Den neste kampen for England er mot Norge på Ullevaal 26. mai. Innen den tid regner FA med å ha på plass treneren som skal erstatte Fabio Capello (t.h.) på fast basis. Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix
MIDLERTIDIG SJEF: Stuart Pearce (t.v.) leder England mot Nederland i slutten av februar. Den neste kampen for England er mot Norge på Ullevaal 26. mai. Innen den tid regner FA med å ha på plass treneren som skal erstatte Fabio Capello (t.h.) på fast basis. Foto: Ian Kington, AFP/ScanpixVis mer

Pearce leder England mot Nederland

Den nye landslagssjefen starter mot Norge på Ullevaal i mai.


• Les mer om Capellos avgang

(Dagbladet): Stuart «Psycho» Pearce vil lede det engelske landslaget mot Nederland 29. februar. Det kunngjorde FA-styreformann David Bernstein under en pressekonferanse på Wembley klokka 13 i dag.

Pearce leder U21-landslaget og skal lede det britiske OL-laget til sommeren. Han har også vært med Fabio Capello på benken under a-landskampene.

Kampen mot Nederland er den eneste før den engelske ligasesongen er over, den neste kampen de spiller er mot Norge på Ullevaal 26. mai.

Innen den tid regner FA med å ha på plass en ny manager som skal lede laget under sommerens EM i Ukraina og Polen. Dette åpner også for å la den nye sjefen fullføre sesongen med et klubblag - som for eksempel storfavoritten til jobben, Tottenham-manager Harry Redknapp.

Utelukker ikke utlending Bernstein ønsket ikke å kommentere spesifikke navn under dagens pressekonferanse.

Han startet dagens seanse med å takke Capello for jobben han har gjort.

- Han har hele tiden oppført seg verdig. I går var ikke en enkel dag, men vi avsluttet med et håndtrykk, sier Bernstein.

Bernstein avviser at FA definitivt er ute etter en engelsk sjef.

- Det er selvsagt et ønske med en engelsk eller britisk person, men vi utelukker ikke en utenlandsk manager.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vraket Terry Bakgrunnen for at Capello sa opp stillingen, var at styret i FA sist uke besluttet å fjerne John Terry som landslagskaptein da de ble kjent med at rasisme-saken mot ham ble utsatt til etter EM-sluttspillet.

Torsdag kveld ringte Bernstein til Capello og informerte han om styrets beslutning. Søndag ble Capello intervjuet av italiensk TV, og sa da at han var uenig i beslutningen - noe som selvsagt skapte oppstyr.

I går kom Capello tilbake til England, og stilte i møte med Bernstein. Berstein beskrev møtet som profesjonelt, og sier han på vegne av FA stilte mange detaljerte spørsmål.

Seinere i går ettermiddag hadde de et nytt møte på Capellos kontor, der italieneren valgte å trekke seg.

Forstår Fabio Bernstein sier han forstår at det var vanskelig for Capello å oppleve at FA-styret tok en beslutning om kapteinsrollen over hodet på ham.

- Jeg forstår at Fabio synes dette var vanskelig. Jeg uttrykte forståelse og sa til ham på telefon torsdag at jeg håpet vi kunne fortsette å arbeide sammen, sier Bernstein.

Han vil imidlertid ikke gå i detalj om innholdet i møtene i går.