Pearce mener Norge fortjente å slå Israel med ti mann

Vurderer å bruke Zaha sentralt i skjebnekampen.

England's coach Stuart Pearce shouts instructions during the 2013 UEFA U-21 Championship group A football match between England and Italy at Bloomfield Stadium in Tel Aviv on June 5, 2013. AFP PHOTO / JACK GUEZ
England's coach Stuart Pearce shouts instructions during the 2013 UEFA U-21 Championship group A football match between England and Italy at Bloomfield Stadium in Tel Aviv on June 5, 2013. AFP PHOTO / JACK GUEZVis mer

PETAH TIKVA (Dagbladet): England har kniven på strupen før møtet med Norge i morgen kveld, og landslagstrener Stuart Pearce har en del å rette på etter tapet for Italia.

Etter en strålende rekke på vei inn i mesterskapet kom nederlaget, og laget imponerte heller ikke mange i åpningskampen.

- Vi satte strek etter prestasjonen mot Italia, og vi vet vi har et godt lag. Guttene har sett bra ut på trening, og er klare, sier Pearce på pressekonferansen dagen før dagen.

- Vi ble ikke et dårlig lag over natta, vi har klart å kvalifisere oss, og har spilt god fotball. Vi var ikke spesielt gode mot Italia, men den første kampen er en nervøs greie noen ganger, sier landslagssjefen.

Norge uheldige mot Israel
Han er opptatt av å rose Norge, men innser at seier trolig er det eneste som er godt nok for England i morgen. Spesielt ettersom Italia kan kvalifisere seg med seier over Israel samme kveld, og møte Norge i siste kamp med hvilepuls.

- Norge har ett poeng å lene seg på, vi har ingen. Norge vil nok håpe at Italia vinner kampen og er videre, det kan hjelpe dem, mener Stuart Pearce, som mener Norge fortjente å vinne åpningskampen.

- Norge var veldig uheldige som ikke vant, de var nok sterkest i den kampen selv med ti mann. De kjempet til siste minutt, og det overrasket meg ikke at de klarte uavgjort, sier England-bossen.

- Merket du deg noen spillere spesielt?

- I denne troppen, trolig 23. Norge er godt organisert, men de har også et par meget gode individualister. Det er nok den beste generasjonen de har hatt på lenge på U21-nivå. De har kommet seg hit, det sier mye. Det laget vi skal møte i morgen har stor tro på seg selv, og de spiller en god fotball. Mot Frankrike var de veldig gode mot et veldig godt lag, sier Stuart Pearce.

Må vise litt mer ro
Han forteller at Wilfried Zaha er klar til å bli utvalgt mot Norge, og legger til at det er et alternativ å bruke Manchester United-vingen sentralt i banen.

Tilbake fra suspensjon er Tom Ince og Danny Rose også, så England kommer styrket til skjebnekampen.

- Zaha har vært fantastisk på trening og klør etter å få spille. Danny Rose og Tom Ince også, sier Pearce.

- Hvis prestasjonen vår er god, så har vi gode muligheter til å vinne. Vi må ha litt mer energi og selvtillit med ballen, vi har spilt mye god fotball de siste månedene, men det fikk vi ikke ut mot Italia. Vi må bare vise litt mer ro med ballen, og vise karakter, mener landslagssjefen, som også lot seg imponere av det Tyskland og Nederland (2-3) viste i den andre gruppa i går.

- Jeg var der, og det er nok den beste kampen jeg har sett på U21-nivå noensinne. Det var store prestasjoner hos begge lag. De er i en tøff gruppe der Spania også har en seier allerede, sier han.