Pearce setter inn Zaha, Ince og Rose mot Norge

U21-sjefen ber om djevelsk innstilling i skjebnekampen i kveld.

BÆRE ELLER BRISTE: I kveld må Stuart Pearce og England slå Norge for å være trygge på semifinaleplass i U21-EM i Israel.Foto: AP /Ariel Schalit
BÆRE ELLER BRISTE: I kveld må Stuart Pearce og England slå Norge for å være trygge på semifinaleplass i U21-EM i Israel.Foto: AP /Ariel SchalitVis mer

TEL AVIV (Dagbladet.no): Etter 1-0-tapet mot Italia i åpningskampen har ikke Stuart Perces England råd til å tape kveldens gruppespillskamp mot Norge i U21-EM i Israel.

Derfor gjør han som Drillo gjorde før gårsdagens a-landskamp mot Albania - han ber om en helt annen innstilling fra gutta sine.

- Vi har snakket en del om hva vi må ha ut av kampen, men det er lett å snakke om det. Det viktigste for meg nå er at spillerne presterer slik man kan forvente av en engelsk lag, sier Pearce ifølge The Sun.

- Vi må være råere og mer djevelske, fastslår Pearce.

Zaha fra start
Heldigvis for den engelske landslagssjefen er flere av hans beste spillere klare for kampen mot Norge. Både Wildried Zaha, Tom Ince og Danny Rose får plass i startelleveren, de to siste etter å ha stått over åpningskampen mot Italia etter suspensjon.

Men også Norge stiller med en bedre tropp i kveld, etter at Håvard Nordtveit, Markus Henriksen, Joshua King og Valon Berisha ankom Tel Aviv med charterfly i natt.

Men av de fire er det nok bare Berisha som eventuelt kan brukes i løpet av kampen.

Kan ryke ut
Med tap mot Norge ryker England ut av sluttspillet allerede før den siste kampen mot Israel.

Uavgjort vil også muligens være gunstigst for Norge, så England må etter alle solemerker slå de norske U21-gutta om de skal føle seg trygge på en semifinaleplass i mesterskapet.

- Hvis vi presterer på vanlig nivå, vinner vi. Men vi må vise mer energi og vilje, og behandle ballen bedre når vi har den, sier Pearce.

• Følg kampen direkte i fotballstudio fra klokka 18!