Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pechstein ber om rask doping-avgjørelse

Venter på Idrettens voldgiftsrett.

KAN KOMME TIL HAMAR: Claudia Pechstein reiser ikke til v-cupløpene på Hamar i helga uten en avgjørelse. Foto: EPA/SERGEI ILNITSKI
KAN KOMME TIL HAMAR: Claudia Pechstein reiser ikke til v-cupløpene på Hamar i helga uten en avgjørelse. Foto: EPA/SERGEI ILNITSKI Vis mer

|||

Claudia Pechsteins advokat har sendt en anmodning til Idrettens voldgiftsrett (CAS) om å ta en hasteavgjørelse i dopingsaken hennes innen fredag.

- Ettersom vi ikke er sikre på om det kommer noen avgjørelse innen fredag, har vi bedt om en hasteavgjørelse og håper den kan foreligge senest fredag ettermiddag.

Pechstein er utestengt av Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) på grunn av uregelmessige blodverdier, noe ISU mener er forårsaket av at hun har dopet seg. Derfor er hun utestengt i to år.

Den eneste 5000 meteren i verdenscupen som skal gås før OL, er på Hamar kommende helg, og derfor vil det være en viktig kvalifisering for henne. Er man blant de seks beste der, eller blant topp ti i verdenscupen på langdistanse, er man sikret OL-plass. Hun må dessuten klare å danke ut de andre tyske løperne.

Torsdag sa Pechstein at hun ikke ville ta turen til Hamar hvis det var noen tvil om kjennelsen fra CAS. Hun ville ikke være i Vikingskipet, blant internasjonale presse, dersom CAS-avgjørelsen gikk i hennes disfavør.

Høringen i Pechstein-saken var 6. november. Det var ventet en avgjørelse innen verdenscupløpene på skøyter på Hamar, men avgjørelsen har latt vente på seg i denne delikate saken.

(NTB-DPA)

TATT I DOPING: Claudia Pechsteins blodverdier er årsaken til at hun er utestengt. Foto: AP/Gero Breloer
TATT I DOPING: Claudia Pechsteins blodverdier er årsaken til at hun er utestengt. Foto: AP/Gero Breloer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media