Pechstein fikk nei i høyesterett

Endelig utestengt i to år.

TAPTE KAMPEN: Claudia Pechstein har gått på et nederlag mot dopingsuspensjonen, som kom på tross av manglende positive prøver. Foto: AP/Colin E Braley
TAPTE KAMPEN: Claudia Pechstein har gått på et nederlag mot dopingsuspensjonen, som kom på tross av manglende positive prøver. Foto: AP/Colin E BraleyVis mer

|||Sveitsisk høyesterett har avslått en anke fra den tyske skøytestjernen Claudia Pechstein. Dermed blir utestengelsen på to år stående.

Den femdobbelte OL-vinneren hadde anket en avgjørelse tatt av Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) som i november 2009 slo fast at hun skulle utestenges i to år for doping.

Nå har høyesterett i Sveits stadfestet avgjørelsen fra CAS, noe som betyr at Pechstein må avfinne seg med skjebnen sin.

37-åringen har aldri avlagt noen positiv dopingtest, men hun ble utestengt av Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) på grunn av for høye blodverdier.

Helt siden hun ble mistenkt for doping, har Tysklands mest framgangsrike idrettsutøver på vinterstid nektet for å ha gjort noe galt.

Høyesterett i Sveits avslo Pechsteins anke fordi retten ikke ville godta de nye testmetodene den tyske løperne hadde anført i anken sin.

(NTB-DPA)