Pechstein kjemper videre for frifinnelse

- Rot og feil.

- JEG ER USKYLDIG: Rot og prosedyrefeil får skylden for at skøytestjernen Claudia Pechstein (37) anklages for blodjuks. i dag la hun frem det hun mener viser dette.  Foto: REUTERS
- JEG ER USKYLDIG: Rot og prosedyrefeil får skylden for at skøytestjernen Claudia Pechstein (37) anklages for blodjuks. i dag la hun frem det hun mener viser dette. Foto: REUTERSVis mer

Rot og prosedyrefeil får skylden for at skøytestjernen Claudia Pechstein (37) anklages for blodjuks.

I en redegjørelse fra Pechstein selv, hennes manager og en advokat torsdag, slo den tyske jenta hardt tilbake mot Det internasjonale skøyteforbundet (ISU).

Forbundet krever at hun skal utestenges fra all idrett i to år - uten at det eksisterer en positiv dopingprøve.

ISU hevder Pechsteins blodverdier har variert unormalt mye den siste tiden, spesielt under VM på Hamar i februar. Forbundet mener, med bakgrunn i Pechsteins biologiske pass, å kunne bevise at den tyske jenta har jukset med eget blod.

37-åringen og hennes representanter hevder at åtte av de 20 blodprøveresultatene som ISU har brukt i saken mot henne, ikke var identiske med Pechsteins.

Ifølge den femdobbelte OL-mesteren skal det også ha rådet full forvirring omkring flere koder på de aktuelle blodprøvene. Apparatet rundt Pechstein mener å kunne bevise at det er tilfeller av ulike resultater fra analyser av to like prøver.

I tillegg hevder Pechstein at det er begått prosedyrefeil under testingen.

Den tyske skøytestjernen har anket saken inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS), og der vil den mest sannsynlig bli behandlet til høsten.

(NTB)