Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pechstein tapte i kampen mot CAS, fikk likevel erstatning

Den tyske skøyteløperen Claudia Pechstein nådde ikke fram i sin juridiske kamp for å påvise mangel på uavhengighet i Idrettens voldgiftsrett (CAS).

TAPTE KAMPEN: Men Claudia Pechstein får likevel erstatning. Foto: NTB Scanpix
TAPTE KAMPEN: Men Claudia Pechstein får likevel erstatning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pechstein gikk til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg med påstandene om mangel på både uavhengighet og upartiskhet i CAS.

Tirsdag kom avgjørelsen, og der ble det klart at skøyteprofilen ikke fikk medhold i sine påstander. Menneskerettighetsdomstolen mener samtidig at Pechsteins ikke fikk sine rettigheter godt nok ivaretatt under en offentlig dopinghøring i CAS i 2009 og tilkjenner henne derfor rundt 80.000 kroner (8000 euro) i erstatning.

46 år gamle Pechstein har de siste ni årene kjempet mot antidopingmyndighetene, etter at hun ble utestengt i to år på grunn av mistenkelige blodverdier i hennes biologisk pass. Det ble tolket som et brudd på antidopingreglementet.

Hun har hele tiden hevdet sin uskyld, og leger har senere diagnostisert de varierende blodverdiene som en genetisk feil hos Pechstein.

Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) har på sin side hevdet at genfeilen ikke i tilstrekkelig grad forklarer Pechsteins avvikende blodverdier.

Pechstein anket utestengelsesdommen til CAS, som støttet ISUs suspensjon.

Hun har flere ganger forsøk å få sin sak tatt opp igjen, men uten å lykkes. Skøyteprofilen mente CAS behandlet henne urettferdig, og pekte videre på at heller ikke utvelgelsen av CAS-dommerne gikk riktig for seg.

Pechstein deltok i Pyeongchang-OL i vinter. Det var hennes sjuende vinterleker. Hun har tatt fem OL-gull, to sølv og to bronser i karrieren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!