«Peddien's» første reddet Brann

KONGSVINGER (Dagbladet): Kongsvinger- Brann 0- 2. Brann-trener Harald Aabrekk kan prise seg lykkelig over at han ikke tok ut midtstopper Per-Ove Ludvigsen da han ba om å bli byttet ut i andre omgang. Like etter knallet han inn Branns ledermål.

Og da kunne Per-Ove Ludvigsen endelig gå av banen, vel vitende om at hans forløsende 1-0 scoring var både hard, rein, kontant og vakker. I skarp kontrast til måten Brann-spissene Thorstein Helstad og Mika Kottila rotet bort gode muligheter.

«Jumpers knee»

- Utrolig deilig å få den fulltrefferen, min første i år. Da er det litt morsomt å tenke på at jeg egentlig ikke skulle være med til denne kampen, jubler Per-Ove Ludvigsen.

33-åringen sliter med kneskaden «jumpers knee». Fredag var smertene så store at han meldte forfall til Branns tropp mot Kongsvinger.

- En ny test lørdag var så pass oppløftende at jeg likevel ville være med, sier Ludvigsen.

Per-Ove Ludvigsen er en av fem Brann-spillere som går ut av kontrakt etter årets sesong. Og han håper på kontraktsforlengelse.

- Jeg føler at jeg fremdeles har mer å gi for Brann.

Ingen tvil om det. I tillegg til å sørge for den befriende 1-0 scoringen, hadde «Peddien» full kontroll i forsvaret.

Så god var han i den drøye timen han spilte at KIL-fansen over en megafon tidlig etterlyste et Brann-bytte hvor Ludvigsen skulle ut...

- Skal være med

Harald Aabrekk mener den robuste og høye midtstopperen er så viktig for laget at han mener det er en selvfølge at han tilbys ny kontrakt.

- Per-Ove skal være med videre. Det er det ingen tvil om. Bortsett fra at det ikke er jeg som tar de avgjørelsene i Brann...

Salget av Kjetil Løvvik til sveitsiske Grasshoppers har lært Aabrekk at hans sportslige vurderinger ikke alltid blir hørt.

Og savnet av Løvvik var merkbart på Gjemselund i går. Brann skapte pent lite framover. 2-0 seieren skyldes mer KILs udugelighet på dødballer enn godt Brann-spill.

Til tross for en svak kamp i Brann-trøya fikk Mika Kottila i det minste sin første fulltreffer i Brann-trøya da han var høyest på en corner fra Raymond Kvisvik.