Pedersen:- Jeg har lyst til å spille fotball og bidra på banen

Derfor kan Morten Gamst Pedersen forhandle med andre klubber.

 PÅ VEI BORT:  Morten Gamst Pedersen har fått tillatelse til å finne seg en ny klubb. Foto: Reuters / NTB SCANPIX.
PÅ VEI BORT: Morten Gamst Pedersen har fått tillatelse til å finne seg en ny klubb. Foto: Reuters / NTB SCANPIX.Vis mer

(Dagbladet): Morten Gamst Pedersens Blackburn-karriere kan gå mot slutten.

I helgen var nordlendingen utelatt fra Championship-klubbens tropp da de serieåpnet med 1-1 borte mot Derby.

For to dager siden fikk nordmannen med ni år i klubben beskjed om at han kunne gå gratis hvis det kom noen tilbud.

I samtaler - Vi har pratet sammen en stund, og vi ble enige om at hvis det kommer noen tilbud, skal ikke klubben nekte meg å snakke med dem, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

Nordmannen har ingen planer om å gi seg som fotballspiller, og vil ha spilletid.

- Jeg må se hva som skjer. Jeg har lyst til å spille fotball og bidra på banen, sier Gamsten. Overgangsvinduet i England stenger 2. september.

Nordmannen, som har igjen ett år av sin kontrakt med Blackburn, vil være i England fram til en avklaring finner sted.

- Jeg er fortsatt Blackburn-spiller, og jeg har en god tone med klubben. Det er ingen som er sure eller grinete, sier 31-åringen. Gamsten er inne i sin tiende sesong som spiller for de blåhvite.

- Jeg har vært i klubben i ni år, noe jeg er veldig stolt over. Det er ikke mange som kan slå i bordet med det samme.  Om jeg spiller fem eller nitti minutter er det samme, jeg kommer til å gi alt for klubben så lenge jeg er her, sier 31-åringen.

Konkret interesse Avisen skriver videre at det er interesse fra Premier League for 31-åringen. Både West Ham og Stoke skal være interessert i mannen som har slitt med spilletid i Lanchashire-klubben de siste sesongene.  Gamst Pedersen ville ikke kommentere klubbene Dagbladet nevnte, men innrømmer at det har vært interesse.

- Det har vært interesse. Både fra skandinaviske og resten av Europa. Men dette er fortsatt ferskt, det er to dager siden jeg fikk beskjeden selv. Nå får vi bare vente og se om det riktige tilbudet kommer, sier 31-åringen.

Blackburn spilte i går 3-3 mot League One-klubben Carlisle United. I straffesparkskonkurransen var League One-klubben best og sikret seg avansementet.  Heller ikke da var Gamst Pedersen å finne i Blackburns tropp.