Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pedersen bommet på taktikken: - Kaos

Klarte ikke å ta seg til finale.

RØK I SEMIFINALEN: Sverre Lunde Pedersen sanket to poeng, men det var ikke nok til å gå til finale. Foto: NTB Scanpix
RØK I SEMIFINALEN: Sverre Lunde Pedersen sanket to poeng, men det var ikke nok til å gå til finale. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): På de olympiske lekenes nest siste konkurransedag, var det duket for nok en premiere da fellesstarten på skøyter gikk av stabelen.

På start sto en Sverre Lunde Pedersen i sitt livs form.

Etter bronse på 5000 meter og gull på lagtempoen, sto han sammen med Håvard Lorentzen for brorparten av det norske skøyteeventyret som har utspilt seg i Sør-Korea de siste to ukene, men han klarte ikke å gjøre noe særlig ut av seg på lørdagens fellesstart.

- Det var mye kaos, jeg var ikke klar over hvor mye poeng jeg trengte. Jeg tok ett poeng for lite. Det er litt surt etterpå. Men jeg var dyktig sliten på slutten der, så jeg vet ikke om jeg hadde tatt meg videre uansett, sier Sverre Lunde Pedersen etter løpet.

Poengsanking

Sverre Lunde Pedersen gikk i andre semifinale-heat, sammen med blant andre Sven Kramer og regjerende verdensmester i øvelsen, Joey Mantia.

Pedersen lå lenge rolig i feltet, men viste seg fram på den andre spurten. Da sanket han ett poeng. På den siste var han også godt fremme, og hentet ett.

Det hjalp uansett ikke til å ta seg videre.

- Dårlig taktisk løst, mente Eurosports kommentatorteam.

Poeng og plasseringer

Der skøyteidretten stort sett er veldig oversiktlig, med to løpere i par og et gitt antall runder i hver sin bane, er fellesstarten nærmest for kaos å regne.

I den olympiske varianten, stiller 12 løpere sammen på startstreken, og de tre som er i mål 16 runder (6400 meter) senere, får henholdsvis 60, 40 og 20 poeng.

I tillegg er det mulig å samle poeng underveis. Det er nemlig lagt inn en spurt hver fjerde runde. De tre første over streken etter runde 4, 8 og 12 får henholdsvis 5, 3 og 1 poeng.

De neste plasseringene blir dermed bestemt ut fra hvor mange poeng som er samlet underveis i løpet.

Hemmelig taktikk

Landslagssjef Sondre Skarli fortalte etter lagtempogullet at de hadde en plan og en taktikk for dagens løp, men den ville han ikke røpe.

- Det kan bli spennende. Vi er ikke så erfarne, men det er en spennende øvelse og vi har en plan. Den kommer jeg ikke til å si noe om - verken på norsk, engelsk eller nederlandsk, sa han hemmelighetsfullt.

Sverre Lunde Pedersen forteller at taktikken var å ta en av spurtene underveis.

- Jeg visste at jeg måtte ha en andreplass i en spurt, når jeg var med i to tenkte jeg at det gikk. Men det går i rykk og napp. Kramer tok meg to ganger, det er litt surt. Jeg er ikke rutinert nok på det, sier Pedersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!