Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strømsgodset vant 4-0 over Bodø/Glimt

Pedersen-dobbel da Godset smadret Glimt

Marcus Pedersen satte inn mål nummer tolv og tretten for sesongen da Godset lekte med Bodø/Glimt

TOPPSCORER: Marcus Pedersen (i midten) er eliteseriens toppscorer med tretten mål. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TOPPSCORER: Marcus Pedersen (i midten) er eliteseriens toppscorer med tretten mål. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodset leverte festfotball på Marienlyst og vant fullt fortjent søndag kveld.

Marcus Pedersen satte inn 1-0 på straffe i den første omgangen, før Tokmac Nguen og Lars Sætra økte ledelsen til 3-0 etter pause. Med et drøyt kvarter igjen å spille satte Pedersen inn sitt andre mål for kvelden.

Med 4-0-seier distanserer Strømsgodset tabellnabo Bodø/Glimt. Laget forblir fortsatt på 11.- plass med 20 poeng, men luken ned til bortelaget er nå på fire poeng.

Sjansesløseri

Allerede etter minuttet var Philip Zinckernagel nære å sende bodøværingene i ledelsen, men Espen Bugge Pettersen reddet forsøket.

Det var imidlertid lite keeperen kunne gjøre da Brede Moe headet i tverrliggeren bare 30 sekunder senere. Den spinnville starten på oppgjøret fortsatte da Amahl Pellegrino avsluttet centimeter utenfor før det var spilt tre minutter på Marienlyst.

Etter 13 minutter var Patrick Berg klønete i egen sekstenmeter. En feilvendt Tokmac Nguen ble lagt i bakken og Ola Hobber Nilsen pekte på straffemerket.

Marcus Pedersen var sikkerheten selv og satte inn mål nummer 13 for sesongen. Like etterpå kunne spissen doblet ledelsen, men en vanvittig redning fra Ricardo i Bodø/Glimt-målet avverget scoring.

Strømsgodset var det førende laget, men gultrøyene fra Bodø sto imot anført av en god Brede Moe i midtforsvaret. Eirik Ulland Andersen var nære da han brente til på en volley fra ti meter, men Ricardo fikk opp armene og reddet forsøket.

Avgjorde etter pause

Etter en time avgjorde Nguen kampen på Marienlyst. Bassel Jradi vippet ballen gjennom til Pellegrino, som fikk tuppet den forbi Ricardo. Da hadde Nguen få problemer med å sette sitt tredje mål for sesongen.

Bodø/Glimt fikk riktignok en enorm sjanse under minuttet etter 2-0-målet. Zinckernagel avanserte framover i banen, før han spilte fri Opseth alene med Bugge Pettersen. Bortelagets toppscorer måtte avslutte med høyrefoten og skuddet snek seg utenfor.

I stedet var det Strømsgodset som økte ledelsen ytterligere etter 64 minutter. En corner fra Ulland Andersen fant hodet til Lars Sætra som headet inn 3-0.

Med et drøyt kvarter igjen å spille var Pedersen frampå for andre gang i kampen. Et perfekt utført innlegg fra Vilsvik, ble etterfulgt av en like perfekt avslutning fra spissen som satte inn sitt 13.- mål for sesongen.