Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga - Strømsgodet 1-4.

Pedersen-dobbel senket Vålerenga

Marcus Pedersen (27) elsker å score mot Vålerenga. Med to mål i dag er Oslo-klubben laget han har flest scoringer mot i Eliteserien.

TRE TIL GODSET: Marcus Pedersen scoret to mål da Strømsgodset slo Vålerenga 4-1 i Oslo i kveld. Her viser han tre fingre i været til Vålerenga-fansen, på stilligen 3-1. Med sine to fulltreffere i kveld er spissen allerede oppe i fire scoringer denne sesongen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TRE TIL GODSET: Marcus Pedersen scoret to mål da Strømsgodset slo Vålerenga 4-1 i Oslo i kveld. Her viser han tre fingre i været til Vålerenga-fansen, på stilligen 3-1. Med sine to fulltreffere i kveld er spissen allerede oppe i fire scoringer denne sesongen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Vålerenga - Strømsgodset 1-4.

VALLE (Dagbladet): Marcus Pedersens karriere har vært preget av store oppturer og tunge stunder. Mot Vålerenga har han stort sett alltid kost seg, og med to scoringer i Godsets 4-1-seier på Intility Arena i kveld, så er spissen oppe i sju scoringer mot Vålerenga - klubben han scoret åtte mål på 15 kamper for på utlån i 2012.

Bare mot Stabæk har Marcus Pedersen scoret like mange mål i Eliteserien, og med fire scoringer på tre kamper i årets sesong, så tyder mye på at spissen går mot et hyggelig fotballår.

Spissen ser godt trent ut, og er på hugget så fort fotballen er i nærheten av ham.

Pedersen-dobbel, Tokmac Nguen og Herman Stengel scoret de fire målene i den sterke borteseieren.

Men det tok tid før moroa startet på Valle. Med to lag som begge er glad i å trille ball, og flinke til å stenge for hverandre, så var det sjansefattig de første 25 minuttene.

Men så fant Godset åpningen:

Enkel scoring

Jonathan Parr fikk merkelig stort rom alene ned på venstresiden, og upresset hadde han all verdens tid til å prikke inn Marcus Pedersen foran mål. Sjelden har Godset-spissen scoret et enklere mål - der han fullstendig umarkert fikk nikke inn ledermålet.

Et godt og effektivt Godset-angrep, men også fryktelig svakt defensivt av Vålerenga.

For Marcus Pedersen var det en fortsettelse på hans gode sesongstart. 27-åringen er den første med først tre, så fire scoringer denne sesongen.

Gjestene fra Drammen hadde gjort hjemmeleksa si godt. Det forventede topplaget startet sesongen med to uavgjorte kamper, men i Oslo i dag så de farligere ut enn Vålerenga det meste av førsteomgangen.

Tokmac Nguen ledet an det meste for Strømsgodset offensivt, og med en opplagt Marcus Pedersen i tillegg, så ble det for mye å stå imot for Vålerenga.

Utligning rett før pause

Vålerenga fikk en halvsjanse til å utligne en halvtime ut i kampen, men Godset-keeper Espen Bugge Pettersen var raskt ute og avverget muligheten da Simen Juklerød og Sam Johnson forsøkte seg.

Istedet var Strømsgodset nære å doble ledelsen. Marcus Pedersen var aggressiv og god så fort han var i nærheten av ballen, og da han dro seg fri etter 34 minutter, var det bare centimetre på feil side av stanga som skilte han fra å bli tomålsscorer på et langskudd.

DEPRIMERENDE: Simen Juklerød må konstatere at Strømsgodset var flere nummer for store i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DEPRIMERENDE: Simen Juklerød må konstatere at Strømsgodset var flere nummer for store i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Men selv om Vålerenga til tider hadde nok med å holde gjestene unna, så fikk de - fortjent eller ei - sin utligning på overtid i første omgang:

Magnus Lekven ble slått fri på høyresiden. Innlegget hans gikk over Samuel Kari Fridjonsson, men bak han sto Chidera Ejuke. Nigerianeren dempet ballen, og plasserte ballen flott til side for Espen Bugge Pettersen i Godset-målet. En flott prestasjon av Ejuke og en vitamininnsprøytning for Vålerenga inn til pause.

Tokmac-kunst

Godset var klart best de første 45 minuttene, og følte nok at de burde ledet oppgjøret halvveis. Derimot tok det under tre minutter av andreomgangen før de gikk opp i føringen igjen - etter nærmest en kopi av Vålerengas scoring:

Kristoffer Tokstad slo inn fra høyre. Marcus Pedersen fikk ikke kontroll på ballen, og istedet havnet den hos Tokmac Nguen, som tok vare på muligheten som bød seg.

Vålerenga-trener Ronny Deila likte ikke det han så, og bare 12 minutter ut i andreomgang foretok han et dobbeltbytte: Bård Finne og Ernest Agyiri inn for Simen Juklerød og Magnus Lekven.

Byttene fikk en positiv effekt for Vålerenga, som var nødt til å løfte seg i banen for å komme inn i kampen igjen.

Strømsgodset var på sin side kompakte og vanskelige å bryte ned. Og de hogg til så fort muligheten bød seg, som da banens klart beste spiller - Tokmac Nguen - ble spilt igjennom etter 64 minutter. VIF-trener Adam Larsen Kwarasey felte kantspilleren, og Marcus Pedersen var treffsikkerheten selv på straffesparket som fulgte.

Etter en oppløftende start på sesongen, med to seier for Vålerenga.

En tøff oppgave ble til et berg å bestige for Vålerenga. Men vondt skulle bli verre for Vålerenga. Ydmykelsen ble totalt da Herman Stengel - som forlot Vålerenga for Strømsgodset foran denne sesongen - hamret inn 4-1 fra rundt 30 meter på overtid av overtiden i andre omgang.

To strake tap

Vålerenga startet sesongen med to strake seirer, men etter strake tap mot Sarpsborg 08 og Strømsgodset, så er hverdagen brått ikke like munter lenger for Vålerenga-trener Ronny Deila.

For Strømsgodset var de tre poengene en kjærkommen opptur etter at de innledet med to uavgjorte kamper. Måten de spilte og framsto på i dag tyder også på at Godset har lyst til å være med å kjempe i toppen i år.

Iallfall om Tokmac Nguen og Marcus Pedersen fortsetter i samme spor som i dag. Eirik Ulland Andersen var også tilbake for Godset etter lyskeoperasjonen. S snart han får spilt seg i form igjen, og Bassel Jradi er helt klar igjen etter halsbetennelsen, så begynner dette Godset-laget å framstå som et veldig bra lag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling