Pedersen forbedret sin personlige rekord med fire hundredeler da hun ble norsk mester

NM-gull.

NORGESMESTER: 12,88 og fordring av den fem dager gamle personlige rekorden med fire hundredeler. Det ga Isabelle Pedersen et suverent NM-gull i Haugesund Idrettspark.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NORGESMESTER: 12,88 og fordring av den fem dager gamle personlige rekorden med fire hundredeler. Det ga Isabelle Pedersen et suverent NM-gull i Haugesund Idrettspark. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

12,88 og fordring av den fem dager gamle personlige rekorden med fire hundredeler. Det ga Isabelle Pedersen et suverent NM-gull i Haugesund Idrettspark.

Hun ble den første mesteren som ble kåret i år, og forklarte framgangen den siste uken med at det hun håpet på tidligere, trodde hun fullt og fast på nå. Hun hadde i alle fall ingen konkurranse i finalen på 100 meter hekk, der hun bokstavelig talt «fosset» fra konkurrentene og viste at VM-billetten var fullt fortjent.

- Nå begynner detaljene virkelig å falle på plass i løpingen min. Jeg tør angripe hekkene på en helt annen måte enn tidligere, og derfor fikk jeg et løp som jeg ville ha det, sa Isabelle Pedersen til NTB etter seiersløpet.

Hun har fått det til å løsne både mentalt og fysisk, men på det mentale planet innrømmet hun at det har vært en lang og tøff kamp å komme tilbake på topp igjen.

- Jeg har fortalt meg selv hver eneste dag at jeg er god nok. Nå begynner jeg virkelig å tro på det, men det har vært en skikkelig tøff kamp å komme tilbake, fortalte hun.

Lett Isabelle løp med en medvind på 1,8 sekundmeter fredag. Det var sol på banen, noe som betyr at forholdene var helt optimale.

- Jeg hadde full klaff i løpingen min, og når det er slik, ja, da blir alt så mye lettere, understreket hun.

Tiden på tavla viste 12,68 og norsk rekord da hun kom i mål. Så bra var det ikke. Det tok ikke lang tid før tidtakerne justerte vinnertiden til 12,88. Personlig rekord og en virkelig topptid det også.

- Jeg var overlykkelig da jeg så 12,68 på resultattavla. Men 12,88 er et bra steg videre det også. Det er også verd å merke seg at denne tiden har jeg klart, selv om jeg ikke har hatt noen ordentlig trener siden i mars måned, fortalte Pedersen.

Det var lagt opp i duell skikkelig duell med Christina Vukicevic på 100 meter hekk, men Vukicevic skadet seg på oppvarmingen før forsøket og kom aldri til start.

- Jeg var nervøs for å møte Christina, så det var synd det ikke ble noen kamp. Likevel må jeg få si at det var ikke på grunn av duellen med henne at jeg er her. Målet mitt var å sette personlig rekord og løpe bra, sa Isabelle Pedersen.

God søknad Det skal deles ut kongepokaler både til beste mann og beste kvinne etter NM, og Isabelle Pedersens resultat på korthekken er sterkt i så måte.

- Jeg tror vel at jeg har lagt inn en god søknad. Dersom jeg skulle få pokalen ville det vært helt utrolig, for det vil i så fall bli min første kongepokal, sa korthekkløperen.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

Hun tenkte også litt fram mot VM i Beijing i slutten av august.

- Dersom jeg løper som dette i Kina, kan det holde til semifinale. Det er jo nesten utrolig å tenke på, sa hun.

Foreløpig er hun litt usikker på hva programmet hennes blir fram til VM starter.

- Det kan bli et løp i Finland neste helg, men det kommer ikke til å bli endelig bestemt hva jeg skal gjøre før lørdag, fortalte hun.

- Etter det som har skjedd denne sesongen, gleder jeg meg virkelig til å komme inn i et skikkelig treningsregime fra høsten av, sa hun før hun måtte løpe til premieutdeling.

Det har lenge vært klart at Isabelle Pedersen kommer til å flytte til Arizona til høsten for å fortsette friidrettssatsingen i USA mot OL i Rio de Janeiro neste sommer.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer