Pedersen forsvarte VM-gullet for juniorer

Som første nordmann noensinne.

HISTORISK: Sverre Lunde Pedersen ble lørdag den første nordmannen som har forsvart et gull i junior-VM på skøyter.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
HISTORISK: Sverre Lunde Pedersen ble lørdag den første nordmannen som har forsvart et gull i junior-VM på skøyter.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEKVis mer

Sverre Lunde Pedersen (19) ble historisk da han som første nordmann forsvarte et gull i allround-VM på skøyter for junior.

Fana-løperen vant foran nederlandske Thomas Krol, og det skilte hele 3,452 poeng mellom dem. Simen Spieler Nilsen tok bronsen.

Pedersen ble nummer fem på 500 meter, men var i en klasse for seg og vant klart både 3000, 1500 samt den avsluttende 5000-meteren.

Etter at mesterskapet var avgjort, ble det en aldri så liten nedtur under seiersseremonien, for arrangørene hadde ikke tid til å spille den norske nasjonalsangen, melder bt.no.

- Nei, medaljeseremonien var ikke som den pleier å være. Det var ingen nasjonalsang og heller ingen laurbærkrans, slik det pleier å være i allroundmesterskapene. Jeg kan ikke si annet enn at det var kjedelig, sa Sverre Lunde Pedersen.

Sterke tider Han avsluttet med 1.49,14 på 1500 meter og 6.35,03 på 5000 meter lørdag. Det er veldig sterke tider av løperen som er sønn av landslagstrener Jarle Pedersen.

- Det var veldig moro å gå, og det var kult å få det til, for dette mesterskapet har vært det store målet for meg i år, sa han til BA.no.

Han sa også at han følte han hadde god kontroll før 5000 meter. Før den hadde han 17 sekunder til gode på nærmeste konkurrent.

- Jeg gikk sammen med Simen Spieler Nilsen på den avsluttende 5000-meteren og var bevisst på å gå sammen med ham og hjelpe ham litt. Han lå jo også an til en plass på seierspallen, sa han.

Bra selvtillit - Det er klart at denne er motiverende og gir meg mye selvtillit i den videre satsingen, sa Sverre Lunde Pedersen etter å ha vært helt dominerende i mesterskapet. På 500 meter klarte han riktignok bare femteplassen, men på de tre andre distansene var han i en klasse for seg.

Søndag er det lagtempo som står på programmet i junior-VM, og Pedersen la ikke skjul på at han har ambisjoner om gull også der.

- Vi falt fra gullet i fjor, så alt skal gjøres for å revansjere oss i år, sa Pedersen.

(NTB)