Pedersen gjorde Starts gledessjokk til ny nedtur

1-1 på Marienlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Strømsgodset - Start 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Start reiste til Drammen med en grufull historikk i baggen: Gultrøyene hadde ikke vunnet borte mot Strømsgodset siden 1991. Og selv Rolf Daniel Vikstøl ga laget en drømmeåpning etter bare sju minutter, sørget en straffescoring av Marcus Pedersen i andre omgang for at Mons Ivar Mjeldes menn heller ikke lyktes denne gang.

Dermed forverrer Start-krisen seg ytterligere. Sørlendingene står med seks strake serietap og er i fritt fall nedover på tippeligatabellen. Laget befinner seg på delt kvailkplass med Mjøndalen, mens det bare er to poeng ned til Tromsø under nedrykksstreken.

For Strømsgodset er situasjonen en helt annen. Og langt lystigere. Etter Vikings tap mot Odd tidligere i dag, har drammenserne bare fire poeng opp til medaljeplass.

- Det måtte en straffe til, men det er deilig å score på de også. Jeg ble litt nervøs, faktisk, men jeg bestemmer meg alltid for et hjørne og klarte å sette den der, sier Pedersen til C More.

Comeback-spissene Mjelde kom til Drammen med en 4-5-1-formasjon. Fokuset var på å ligge lavt og kompakt, for så å satse på overganger. Helt på topp hadde Start-treneren for første gang tre år mulighet til å bruke Mads Stokkelien.

Den hjemvendte spissen avsluttet nylig kontrakten med amerikanske New York Cosmos, men i tippeligareturen slet han med å komme til målsjanser.

SEIERSGLISET: Marcus Pedersen ble matchvinner mot Start i Marienlyst-comebacket. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SEIERSGLISET: Marcus Pedersen ble matchvinner mot Start i Marienlyst-comebacket. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Langt bedre gikk det for en annen comeback-klar angriper. Forrige gang Pedersen ikledde seg Godsets blåfargede trøye på Marienlyst før første gang, i 2009, scoret han to mål mot nettopp Start. I kveld var Pedersen tilbake med en ny og helt avgjørende nettkjenning.

Etter at Iver Fossum ble felt av Jon Hodnemyr på stillingen 1-1 64 minutter ut i oppgjøret, beholdt Pedersen roen og satte ballen sikkert opp i det høyre hjørnet fra ellevemeteren.

- Det er først og fremst veldig deilig med tre poeng. Den mottakelsen jeg får her er egentlig som forventet. Supporterne er spesielle her. Jeg er nok langt nedi hjertet til enkelte. Det setter jeg pris på, sier Pedersen og forteller at han trenger flere kamper og treninger før han er tilbake i sin beste form etter flere sesonger preget av skader.

Debuterte med selvmål Like heldig som Pedersen var dog ikke Start-debutant Jørgen Hammer. Midtstopperen, som meldte overgang fra Stabæk for bare fem dager siden, kunne ikke fått en verre åpning på karrieren i gult, enn da han stusset ballen over keeper Håkon Opdal og i mål like før pause.

- Det er et innlegg. Jeg ser ikke ballen. Plutselig treffer den meg i hodet. Det er uflaks, forklarer Hammer selv til C More.

Scoringen kunne knapt kommet på et verre tidspunkt. Målet til Vikstøl etter bare sju minutter hadde gitt Start en best mulig start, og Godset hadde heller ikke klart å sette nevneverdig press på sørlendingene før Hammers uheldige inngripen.

- Det er alltid kjipt å tape fotballkamper. Vi var ikke helt på topp. Godset scorer to mål og vi scorer ett, så ja, det er fortjent at de tar tre poeng, sier Start-kaptein Gudmundur Kristjánsson til C More.

- Slipper inn to drittmål Den følelsen deler Kristjánssons trener. Mjelde syns det er synd at laget tapte, men mener han så en spillemessig fremgang til tross for at laget gikk på sitt sjette strake tap.

TOK LEDELSEN: Start tok føringen på Marienlyst, så slo Strømsgodset tilbake. Foto: Digitalsport
TOK LEDELSEN: Start tok føringen på Marienlyst, så slo Strømsgodset tilbake. Foto: Digitalsport Vis mer

- Vi får leve med det, men nå er vi konkurransedyktige igjen. Endelig ser vi ut som et lag igjen. Vi har søren meg ikke sett ut som et lag på fem-seks kamper. Vi slipper inn to drittmål. Det er ikke kjekt, men vi skaper nok sjanser til å score flere mål. Jeg er stolt over innsatsen til guttene. Det er bare synd at vi ikke får poeng, sier Mjelde til C More.

Mens Start-sjefen deppet var trenerkollega Bjørn Petter Ingebretsen på sin side mer lettet enn fornøyd.

- Jeg føler at vi er heldige her i dag. Vi har ballen veldig mye, men det er visst ikke en god ting for oss lenger. Vi blir stående og spille fotball. Det er fortsatt masse å ta tak i. Men vi er selvfølgelig veldig letta og glad for at vi klarer å dra det i land, sier Ingebretsen til C More.

- Det er en sliteseier. Det er jævlig deilig å få tre poeng her i dag, for nå har vi fortsatt heng på medaljekampen. Det er tett om tredjeplassen. Det er den vi kriger for nå, legger SIF-kaptein Jørgen Horn til overfor C More.

TILBAKE I GULT: Mads Stokkelien startet på topp for Start etter å ha blitt frigitt av New York Cosmos. Foto: Digitalsport
TILBAKE I GULT: Mads Stokkelien startet på topp for Start etter å ha blitt frigitt av New York Cosmos. Foto: Digitalsport Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer