Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pedersen hånet på sosiale medier etter Brann-fiaskoen

Snek seg ut.

SKUFFET:  Marcus Pedersen gikk ut bakveien etter at nedrykket fra Tippeligaen var et faktum. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKUFFET: Marcus Pedersen gikk ut bakveien etter at nedrykket fra Tippeligaen var et faktum. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

• Mjøndalen - Brann 3-0 (1-0), 4-1 sammenlagt i playoff

MJØNDALEN (Dagbladet): Sveisen var det ingenting å si på da Marcus Pedersen (24) forlot Mjøndalen stadion onsdag kveld. Den var nytrimmet i forrige uke, noe han selv proklamerte på bildetjenesten Instagram.

Verre var det med prestasjonen ute på banen. Pedersen mislyktes nok en gang foran mål, Mjøndalen vant 3-0 - og Brann er klare for 1. divisjon neste sesong.

- Det blir ikke bonus på Pedersen, sang Mjøndalen-fansen hånlig.

Spissen kunne ikke unngå å høre ropene fra tribunen, og famlet i blinde.

Millionbonus Pedersen kom fra Vitesse i Nederland i august. Han vraket Molde fordi Brann og Bergen virket mer forlokkende.

Klubben befant seg i en dramatisk situasjon. Pedersen ble hentet inn som en frelser. Dersom han reddet Brann fra nedrykk, skulle det vanke en millionbonus.

Sånn sett sto én million kroner på spill da Brann ankom Mjøndalen i går kveld. Men hjemmelaget var klart best, og neste år venter 1. divisjon og lokaloppgjøret mot Nest-Sotra for Brann.

Meldingene på Twitter var ubarmhjertige mot Pedersen i går kveld og i natt. Mange kommenterer millionbonusen, og vi skal ikke gjengi alle her.

- Det er nesten så jeg håper Brann rykker ned, slik at Marcus Pedersen ikke kan heve sin millionbonus, skriver en Twitter-bruker.

- Regner med at klubbene står i kø for å signere Marcus Pedersen, så god som han har vært i høst, skriver en annen sarkastisk.

Må stå over? Også humoristen Bård Tufte Johansen tillater seg å slenge en Twitter-melding i retning Pedersen.

- Marcus Pedersen fikk gult. Noen som vet om han må stå over mot Åsane?

Også Dagbladets kommentator Esten O. Sæther var inne på millionbonusen i sin kommentar etter kampen:

- Bortkastede lekepenger, skrev han.

FORTVILET:  Uttrykket til denne Brann-supporteren forteller alt.
FORTVILET: Uttrykket til denne Brann-supporteren forteller alt. Vis mer

Pedersen forlot Mjøndalen stadion bakveien, og valgte ikke å møte pressen som sto og ventet utenfor.

Hva som skjer neste sesong er usikkert. Han har en klausul i kontrakten som sier at han kan forlate Brann ved nedrykk.

Men han kan neppe sies å ha styrket sine aksjer etter drøye tre måneder i Brann. I serien scoret han tre mål.

- Jeg har ikke vært den frelseren alle snakket om, innrømmet han nylig.

Kutt Brann må kutte budsjettet med anslagsvis 30 millioner kroner i 1. divisjon. Ikke så mange av spillerne ville fronte tristessen onsdag kveld, men Azar Karadas var blant dem som kom ut fra garderoben og møtte pressen.

Han sa:

- Brann er ekstremt viktig for hele Bergen og Fotball-Norge, sånn som jeg har forstått det. Vi er skuffet over at vi ikke har prestert bedre, men vi fortjener heller ikke bedre enn 1. divisjon.

- Har du opplevd noe verre i fotballkarrieren?

- Nei, akkurat nå er dette noe av det verste jeg har vært med på. Det er ekstremt tungt og tøft. Men vi må se oss selv i speilet, vi har ikke vært gode nok. Da blir det sånn som det blir.

Brann-spillerne bodde på hotell i Drammen i natt. I dag står neppe buekorpset og venter på Bergen lufthavn Flesland ...

IKKE TIL Å FORSTÅ:  Et bilde sier ofte mer enn tusen ord.
IKKE TIL Å FORSTÅ: Et bilde sier ofte mer enn tusen ord. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling