Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Pedersen hyller Godsets formasjonsendring under «BP»

Strømsgodset har fått fart på sakene etter at Bjørn Petter «BP» Ingebretsen gjorde comeback som hovedtrener. Marcus Pedersen gir 4-3-3 en del av æren.

MÅLSCORER: Marcus Pedersen er fornøyd med den nye trenerens grep. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MÅLSCORER: Marcus Pedersen er fornøyd med den nye trenerens grep. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under Tor Ole Skullerud i vårsesongen figurerte Strømsgodset i formasjonen 4-2-3-1, fremfor 4-3-3 som har kjennetegnet drammenserne i lang tid.

Etter at Skullerud forlot Drammen har hans erstatter Bjørn Petter Ingebretsen funnet fram den gamle suksessoppskriften.

- Det er noe som har vært i Godset lenge. Det er det som er Godset. Tidligere har det vært 4-3-3. Det er det vi har spillere til. Så det ser mye bedre ut nå, sa Marcus Pedersen til NTB etter søndagens 4-0-seier mot Bodø/Glimt.

Toppscorer

Spissen scoret to mål i storseieren og er oppe i 13 seriemål totalt. Det gjør ham til overlegen toppscorer i Eliteserien.

- Hvis Godset fortsetter å spille sånn som i dag, så blir jeg toppscorer. Det er jeg sikker på.

Seieren var Strømsgodsets første siden «BP» skrev ny kontrakt som gjør ham til permanent trener for klubben. Den tidligere hovedtreneren har vært midlertidig trener siden Skullerud var ferdig i starten av juni.

- Fornøyd

Etter fire seriekamper og én cupkamp valgte Godset å satse på Ingebretsen i årene som kommer.

Han valgte tidlig å gå tilbake til 4-3-3.

- Ja, jeg var fornøyd med det i dag. Delvis i hvert fall. I deler av første omgang kunne vi fått ballen ut på kanten raskere, men vi scorer på to innlegg. Det er bra.

– Det er mye rom på sidene ofte, så hvis vi kan få ballen ut på sidene og få innlegg, så vet vi hva spissene våre kan gjøre. Det er tanken, forklarer Ingebretsen til NTB.

Strømsgodsets neste kamp er mot Odd i Skien søndag.