I STORSLAG: Sverre Lunde Pedersen har mye å glede seg over tre måneder ut i sesongoppkjøringen. Han er i superslag og er klar for å toppe fjorårets suksess-sesong.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I STORSLAG: Sverre Lunde Pedersen har mye å glede seg over tre måneder ut i sesongoppkjøringen. Han er i superslag og er klar for å toppe fjorårets suksess-sesong. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Pedersen i knallform. Vil toppe fjorårssesongen

Gode testresultater.

Sverre Lunde Pedersen har mye å glede seg over tre måneder ut i sesongoppkjøringen. Han er i superslag og er klar for å toppe fjorårets suksess-sesong.

- Jeg har tatt noen steg på rulleskøyte- og sykkeltestene i sommer, og det er positivt fordi jeg var i god form på samme tid i fjor også, sier Pedersen til NTB.

23-åringen er hjemme i Os igjen etter en treningsuke på is i tyske Inzell. Der trente han knallhardt side om side med landslagskompiser og de argeste rivalene fra land som Nederland, Russland og Polen. Og svarene han fikk var positive. Formen er kanskje enda bedre enn på samme tid i fjor.

- Det var godt å komme på is igjen. Det var en solid treningsuke, sier han og legger til:

- Jeg føler jeg har kommet godt i gang med treningen. Det ser veldig bra ut så langt. Nå gjelder det å ha kontinuitet og gjøre jobben inn mot sesongen.

Vil ta enda flere verdenscupseire Pedersen føler trolig et visst forventningspress i år. Forrige sesong leverte han flere sterke resultater og toppet det hele med bronse i allround-VM. Nå jobber han med å forbedre små detaljer i treningen for å bli enda bedre.

- Vi kjører mye av det samme treningsopplegget som i fjor, men jeg jobber med enkelte småting i skøytedelen. Jeg har blant annet trent på å forbedre toppfarten på 1500 meter og den dype skøytestillingen, sier han.

- Hva er målet ditt denne sesongen?

- Jeg har lyst til å ta enda flere steg. Jeg tok én verdenscupseier i fjor, men har lyst til å vinne enda flere ganger i år. Det er lite som skiller de beste i mesterskapene, så målet er å ta medalje, svarer han.

Håper på Wotherspoon-samarbeid Men for å bli verdens beste i allround må bergenseren bli enda kjappere på 500 meter. Derfor håper Pedersen å dra nytte av at canadiske Jeremy Wotherspoon er blitt trener for Norges Skøyteakademi. Skøyteprofilen har fortsatt verdensrekorden på den korteste distansen.

- Jeg har pratet litt med Jeremy, og jeg håper at vi kan ha et samarbeid. Vi har planlagt enkelte økter utover høsten. Han har nok mye å komme med spesielt når det kommer til sprint, sier Pedersen.

Verdenscupen på skøyter starter 13. november i Calgary.

(NTB)