PROFF I NEDERLAND: Marcus Pedersen er blant de største eksportene i Tippeligaen denne sesongen. Den tidligere Strømsgodset-spilleren debuterer for Vitesse trolig
1. oktober. — Forholdene ser bra ut. Stadion er fin, treningsfasilitetene er helt greie. Men de driver og bygger nytt, sier han. Foto: Paul Meima/Vitesse
PROFF I NEDERLAND: Marcus Pedersen er blant de største eksportene i Tippeligaen denne sesongen. Den tidligere Strømsgodset-spilleren debuterer for Vitesse trolig 1. oktober. — Forholdene ser bra ut. Stadion er fin, treningsfasilitetene er helt greie. Men de driver og bygger nytt, sier han. Foto: Paul Meima/VitesseVis mer

Pedersen ikke skremt av nivået i Vitesse

Nærmer seg debut i Æresdivisjonen.

||| (Dagbladet): Marcus Pedersen (20) trener snart for fullt etter lyskeskaden han pådro seg i sommer. Dermed nærmer han seg debuten for det nederlandske topplaget Vitesse.

— Det går den rette veien, og jeg er optimist, sier Pedersen til Dagbladet.

Fotballspilleren har vært på plass i Arnhem i Nederland i snart tre uker etter overgangen fra Strømsgodset. Men seks runder ut i Æresdivisjonen har han ennå ikke spilt kamper. Grunn: En avrevet sene i den venstre lysken.

Skaden oppsto i kampen mot Haugesund 18. juli.

— Jeg har trent én gang med ball her i Vitesse. Ellers har jeg gjort alternative øvelser for å styrke lysken. Jeg merker framgang, og regner med å trene for fullt om tre-fire dager.

Sulten
Om det går som han håper, debuterer Pedersen hjemme mot Willem fredag 1. oktober.

— Det tror jeg er svært mulig. Jeg er sulten på å komme i gang, forteller unggutten som ble kjøpt for 12 millioner kroner.

— Hvordan opplever du nivået i Vitesse?

— Jeg har sett flere treninger og kamper. Men jeg er ikke skremt. Likevel merker jeg at det kreves mer av meg her enn i Godset.

Det er en drøm som har gått i oppfyllelse for Hamar-gutten. At norske spillere blir solgt til fotballnasjoner på dette nivået, hører mer og mer til sjeldenhetene.

På 16. plass
— Jeg har kommet godt overens med de andre gutta. Men laget gjør det ikke så veldig bra for tida.

— Vitesse ligger på 16. plass, 12 poeng bak serieleder Ajax. Preger dette stemningen?

— Ja, du merker det på fansen. Vanligvis kommer det 20 000 tilskuere på kampene. Nå er tallet nede i 14 000.

Med en skadefri Marcus Pedersen kan det bli orden i sysakene.

— Jeg håper jo å score en del mål, sier han.

Nytt hus
Sammen med kjæresten Karoline har Pedersen nå funnet seg et hus — ikke langt fra Vitesses hjemmebane Gelredome.

— Vi flytter inn om ikke lenge. Det skal bli godt å slippe hotell.

— Drillo er i ferd med å ta Norge til nye høyder. Hva tenker du om landslaget?

— Ikke så mye. Først må jeg bli skadefri og få det til her. Hittil har dagene bestått av to treningsøkter, lunsj og massasje. Nå vil jeg spille kamper, sier Marcus Pedersen.