Pedersen kan fortsatt få OL-billett etter semifinale-plass i friidretts-EM

Leverte personlig årsbeste i forsøksheatet på 100 meter hekk.

ÅRSBESTE: Isabelle Pedersen (t.v.) Løp inn til 13,07 og personlig årsbeste i forsøksheatet på 100 meter hekk i friidretts-EM. Det ga semifinaleplass og fortsatt håp om OL-billett. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert/NTB Scanpix
ÅRSBESTE: Isabelle Pedersen (t.v.) Løp inn til 13,07 og personlig årsbeste i forsøksheatet på 100 meter hekk i friidretts-EM. Det ga semifinaleplass og fortsatt håp om OL-billett. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Isabelle Pedersen Løp inn til 13,07 og personlig årsbeste i forsøksheatet på 100 meter hekk i friidretts-EM. Det ga semifinaleplass og fortsatt håp om OL-billett.

I forsøksheatet onsdag fikk hun en god gjennomkjøring fram mot semifinalen og forhåpentlig finalen. Etter en god start på heatet, ble hun kun slått av italienske Giulia Pennella som løp inn til 13,04.

Ser fram mot semifinalen

- Det var ikke det helt store, men jeg fikk en mye bedre start enn tidligere, sa Pedersen til NRK like etter å ha kommet i mål.

- Vi er videre og er der vi skal, sa hun og la til at hun er meget fornøyd.

Nå ser hun fram til semifinale og løpsstart litt senere på dagen.

- Det er i ettermiddagsløpene man virkelig våkner opp.

Europamesterskapet er Pedersens siste sjanse til å sikre en OL-plass. Det internasjonale kravet er 13,00, mens hun må ned på 12,90 for å nå det særnorske OL-kravet.

Ordinær start for Rise

Lars Vikan Rise var den aller første av de 51 norske utøverne i aksjon i friidretts-EM. Han innledet 100-meteren i tikampen med ordinære 11,40. Det holdt til sjetteplass for det største norske tikamphåpet i første heat, der tyskeren Niels Pittomvils var raskest med 11,18 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer