Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pedersen kan starte hardkjøret igjen

Sverre Lunde Pedersen har fått undersøkt kroppen etter EM-kollapsen. Svarene viste at han kan starte treningen fram mot VM på hjemmebane for fullt igjen.

HAR SLITT:  Sverre Lunde Pedersen. Foto: NTB Scanpix
HAR SLITT:  Sverre Lunde Pedersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke fått svar på alle prøvene ennå, men legene har funnet ut at det måtte være noe forbigående som var årsaken til at jeg kollapset under allround-EM nylig. Kroppen fungerer igjen, og nå kan jeg bygge meg gradvis opp, sier Sverre Lunde Pedersen til NTB.

Han er for tiden i Hamar, men skal en tur hjemom Bergen før skøyteløperne drar til Berlin og verdenscupløpene der neste helg.

- Lenge igjen

- Det er mye igjen av sesongen. Det store målet denne sesongen er jo naturligvis allround-VM på hjemmebane i Vikingskipet, men jeg vil også få med meg gode opplevelser fra VM enkeltdistanser i Gangneung.

VM enkeltdistanser går i Sør-Korea fra 9.-12. februar. Allround-VM i Vikingskipet går første helg i mars.

Hjemmebane

Dessuten har de norske skøyteløperne fått et nytt stevne i Norge. Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) vedtok i forrige uke å legge det avlyste stevnet i Tsjeljabinsk til Sørmarka og Stavanger. Det avvikles 11. mars.

- Det blir kjekt med to stevner i Norge. Jeg kjenner banen godt og har mange gode løp og opplevelser derfra, sier Lunde Pedersen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling