Pedersen kollapset på 10.000 meter

Gikk glipp av EM-medalje. 

MØTTE VEGGEN: Sverre Lunde Pedersen møtte veggen fullstendig på 10.000 meter og gikk dermed glipp av en medalje i allround-EM skøyter. Foto: REUTERS/Michael Kooren/NTB Scanpix
MØTTE VEGGEN: Sverre Lunde Pedersen møtte veggen fullstendig på 10.000 meter og gikk dermed glipp av en medalje i allround-EM skøyter. Foto: REUTERS/Michael Kooren/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sverre Lunde Pedersen møtte veggen fullstendig på 10.000 meter og gikk dermed glipp av en medalje i allround-EM skøyter.

Pedersen startet bra i par med russeren Denis Juskov. Han var på vei til å ta parkameraten igjen med en runde, men plutselig gikk rundetidene til nordmannen opp. Det var så vidt at Fana-løperen klarte å ta seg til mål med hendene på låret. På sisterunden var han helt oppe på 38,1. Han gikk inn til 13.42,81 og måtte se pallen glippe.

Sven Kramer var ustoppelig på vei mot sitt niende europamesterskap. Han seiret 1,12 tidspoeng foran landsmannen Jan Blokhuijsen og 2,60 foran belgiske Bart Swings.

Pedersen endte på 4.-plass, slått av Kramer med 3,24 poeng.

- Nå må noen finne ut hva som feiler Pedersen, sa NRKs skøyteekspert Even Wetten.

Skulle vært disket

I det siste paret gikk Kramer mot Blokhuijsen. Kramer åpnet med å tjuvstarte, og på den andre starten var det klart at Blokhuijsen hadde skøyten over streken. Ifølge Wetten skulle han helt klart ha vært diskvalifisert, men ifølge regelboken er det bare starteren som kan diskvalifisere en løper og ikke overdommeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer