Pedersen krever å bli satset på

Lagkamerat Wilfried Bony solgt til Swansea.

 KREVER SPILLETID:  Marcus Pedersen ønsker å spille fast for Vitesse. Blir ikke kravet innfridd ønsker han å bytte klubb. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
KREVER SPILLETID: Marcus Pedersen ønsker å spille fast for Vitesse. Blir ikke kravet innfridd ønsker han å bytte klubb. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Etter noen dager fri er Marcus Pedersen igjen å se på treningsfeltet til nederlandske Vitesse. Det er ikke Wilfried Bony.

Fjorårets toppscorer i den nederlandske æresdivisjonen ble i går solgt til Premier League. På 30 ligakamper i fjor scoret ivorianeren imponerende 31 ganger.

Swansea betaler 12 millioner pund (110 millioner kroner) for goalgetteren, som har signert en fireårskontrakt med klubben hvor Michael Laudrup er manager.

Må bli satset på
Det betyr at spissrollen på Vitesse-laget er ledig. Den er Marcus Pedersen sugen på, men ingenting er avklart enda.

- Jeg vet ikke helt hva som vil skje enda. Jeg ønsker å spille her, men da må jeg få spille. Det er kravet mitt, sier 23-åringen til Dagbladet.

 SOLGT:  Wilfried Bony herjet for Vitesse forrige sesong. Nå skal han spille for Swansea. Foto: Olaf Kraak/Reuters/NTB Scanpix.
SOLGT: Wilfried Bony herjet for Vitesse forrige sesong. Nå skal han spille for Swansea. Foto: Olaf Kraak/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Peter Bosz er lagets nye manager. Pedersen har så vidt rukket å prate med treneren som i fjor ledet Heracles.

- Han ønsker å spille fotball. 4-3-3 og ballen langs bakken. Jeg har fått et positivt inntrykk, sier Pedersen, som har U21-guttas bronsjemedalje fra Europamesterskapet friskt i minne.

Han imponerte på topp for Norge og scoret målet i åpningskampen mot Israel. Tre av lagkameratene fra U21-troppen er også i Nederland. Markus Henriksen (AZ Alkmaar), Magnus Wolf Eikrem (Heerenveen) og Harmeet Singh (Feyenoord).

Skadeproblemer
For nøyaktig ett år siden møtte han opp skadet til Vitesses sesongsoppladning. Etterhvert ble han lånt ut til Vålerenga, før han avsluttet sesongen i danske Odense.

- Jeg føler meg pigg. Utrolig godt å møte opp skadefri. I fjor havnet jeg etter med en gang på grunn av skader. Nå har jeg vært skadefri lenge.

 IMPONERTE:  Marcus Pedersen leverte et godt EM-sluttspill for Norge i Israel. Foto: David Buimovitch / NTB Scanpix.
IMPONERTE: Marcus Pedersen leverte et godt EM-sluttspill for Norge i Israel. Foto: David Buimovitch / NTB Scanpix. Vis mer

Ett nytt utlån til en dårligere liga er ikke aktuelt denne gangen.

- Overgangsvinduet er fortsatt åpent. Mye kan skje. Skal jeg flytte på meg må det være til en liga som er like god eller bedre, sier en offensiv Pedersen, som har hatt en trøblete tid i Nederland.

Skader og lite spilletid har preget utenlandsoppholdet til den aggressive spissen.

Denne uken har han spilt en treningskamp for Vitesse mot et nederlandsk 2. divisjonslag. Da spilte han en omgang som ving og scoret ett mål i 5-0-seieren.

- Det har vært en fin start. Vi trener kun med ball og det liker jeg.

Hamar-guttens agent Jack Karadas har jevnlig kontakt med Vitesse-ledelsen. Om klubben ønsker å hente inn en ny erstatter for Bony, er foreløpig uvisst. I fjor endte Vitesse på sterk 4. plass i Æresdivisjonen.

Pedersen har igjen ett år på sin kontrakt med klubben som kjøpte han fra Strømsgodset i 2010 for 12 millioner kroner.

 NY TRENER:  Peter Bosz har tatt over som hovedtrener i Vitesse. Foto: Koen Van Weel/Reuters/Scanpix.
NY TRENER: Peter Bosz har tatt over som hovedtrener i Vitesse. Foto: Koen Van Weel/Reuters/Scanpix. Vis mer