MISFORNØYD: Isabelle Pedersen var ikke fornøyd med den lange ventetida i gårsdagens hekkeløp. Her i Rio i 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MISFORNØYD: Isabelle Pedersen var ikke fornøyd med den lange ventetida i gårsdagens hekkeløp. Her i Rio i 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Folksam Grand Prix i Göteborg

Pedersen langet ut mot Sverige - nå får hun svar: - Les regelboka

Startsjef Lars Gustafsson (70) ber Isabelle Pedersen om å finne fram regelboka etter at hun kalte Sverige «et helvete».

(Dagbladet): Norske Isabelle Pedersen (25) skapte overskrifter i svenske aviser tirsdag da hun mente startsjefen brukte for lang tid med å fyre av.

- Det var så utrolig lenge. Jeg begynte å tenke: «Skal jeg rekke opp hånda og spørre om vi kan stå opp igjen?» Jeg begynte å kjenne at det begynte å bli vanskelig å sitte i startposisjonen, sa den norske hekkeløperen til svenske Expressen i går.

Nå får Pedersen svar fra mannen med avtrekkeren.

- Les regelboka, sier startsjef Lars Gustafsson (70) til Expressen.

- Reglene er der av en grunn

Den svenske startsjefen stiller seg uforstående til kritikken som Pedersen kommer med.

- Det er en grunn til at vi har regelboka. Man diskuterer aldri overtramp i lengdehopp eller et riv i høydehopp. Det skal vi ikke gjøre med starter heller, sier Gustafsson, og fortsetter:

- Vi skal gå etter det som er skrevet. Det står klart og tydelig: «Skuddet skal gå når alle ligger stille». Har du åtte-ni løpere å følge med på, da tar det sin tid, sier Gustafsson, som påpeker at det samme står i den internasjonale regelboka.

Sender stikk mot Norge

Isabelle Pedersen sa i går at «Sverige er et helvete». Nå forteller Gustafsson om sin oppfatning av de norske startene.

- Jeg forstår det (at hun kaller Sverige et helvete)! For nordmennene, de skyter jo før de har snakket ferdig. Forstår du meg? De tar sjanser!

Isabelle Pedersen ble for øvrig nummer to med tida 13.20 under 100 meter hekk i gårsdagens Folksam Grand Prix i Göteborg. Hennes personlige rekord er på 12.75.