Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Diamond League i Doha

Pedersen løp inn til årsbeste

Isabelle Pedersen løp inn årsbeste med tiden 12,82 under Diamond League-stevnet i friidrett i Doha fredag.

GOD TID: Isabelle Pedersen var kun sju hundredeler bak sin personlige rekord under Diamond League-stevnet i Doha. Foto: John Sibley / Reuters / NTB Scanpix
GOD TID: Isabelle Pedersen var kun sju hundredeler bak sin personlige rekord under Diamond League-stevnet i Doha. Foto: John Sibley / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Den norske friidrettsprofilen fikk sjansen i Diamond League-åpningen i et meget sterkt felt. Den muligheten grep hun med begge hender og var kun sju hundredeler bak sin personlige rekord.

Tiden holdt til sjetteplass. Vant gjorde amerikanske Kendra Harrison på 12,53. Nærmest seg hadde hun lagvenninnene Brianna McNeal og Sharika Nelvis med 12,75 og 12,77.

Nederlandske Nadine Visser, som blir en av Pedersens skarpeste konkurrenter med under EM i Berlin, ble nummer sju med 12,94.

- Et greit løp. Men på dette nivået må det totalt sett bli bedre. Jeg er likevel godt fornøyd med den ordentlige sesongstarten her i Doha, men ser allerede nå fram til å gjøre det bedre i det neste DL-stevnet i Shanghai neste uke, sa den norske hekkedronningen til friidrett.no etter målgang.

Pedersen fikk fjorårets VM i London ødelagt med en hamstringskade i semifinalen, men innendørssesongen har vist at hun er kommet seg godt på fote igjen.

Tidligere i vår løp hun inn til tiden 12,86 i litt for sterk medvind under et stevne i USA.

Bergenserens neste konkurranse blir Diamond League-stevnet i Shanghai 8. mai. 18. mai er det så stevne i Manchester, 3. juni er det Hengelo og 7. juni står Bislett Games på programmet. Tre dager deretter er det nytt Diamond League-stevne i Stockholm.

EM i Berlin i august er naturlig nok det store målet for en av Norges absolutt beste friidrettsutøvere.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media