Sverre Lunde Pedersen med 2. plass i verdenscupen

Pedersen nummer to på 1500 meter i Erfurt

Sverre Lunde Pedersen ledet før siste par, men måtte nøye seg med 2.-plass på 1500 meter i verdenscupen skøyter i Erfurt fredag.

2. PLASS: Sverre Lunde Pedersen gikk inn til en 2. plass under et løp i Erfurt. Her fra et løp i Utah tidligere i sesongen. AP Photo/Rick Bowmer
2. PLASS: Sverre Lunde Pedersen gikk inn til en 2. plass under et løp i Erfurt. Her fra et løp i Utah tidligere i sesongen. AP Photo/Rick Bowmer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pedersen gikk inn til 1.45,76 i nest siste par og var da i klar ledelse, men russiske Denis Juskov slo tiden hans med 0,43 sekund i siste per.

Det var god norsk laginnsats med Sindre Henriksen på 5.-plass med 1.46,58 og Allan Dahl Johansson på 6.-plass med 1.46,78. Håvard Bøkko ble nummer 11 med 1.47,55.

Håvard Holmefjord Lorentzen ble nummer fire på 500-meteren fredag. Pallen glapp med minste margin.

Lorentzen ble klokket inn til 35,10 og fikk samme tid som Artjom Kuznetsov på tredjeplass. Nordmannen var imidlertid tre tusendeler bak russeren og måtte dermed ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Jevnt

Opp til russiske Pavel Kulizjnikov på toppen av resultatlistene skilte det heller ikke mer enn sju tideler. Annenplassen på distansen gikk til nederlandske Michel Mulder.

Henrik Fagerli Rukke ble nest beste nordmann på 13.-plass med 35,47.

På kvinnenes 500 meter ble det femteplass til Hege Bøkko. Tiden 38,36 var et drøyt halvsekund svakere enn vinneren Karolina Erbaova fra Tsjekkia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer