SCORET: Andreas Aalbu headet inn 1-0 til Bærum etter 73 minutter.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SCORET: Andreas Aalbu headet inn 1-0 til Bærum etter 73 minutter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Pedersen reddet Brann fra nytt pinlig tap

Utlignet til 1-1 på overtid mot Bærum.

• Bærum - Brann 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Etter 14 runder av Obos-Ligaen, er ikke Brann i nærheten av å ligne en opprykkskandidat. Sist seriekamp endte med et pinlig 4-0-tap for Sogndal på hjemmebane. I kveld fulgte bergenserne opp med 1-1 borte mot Bærum.

Foran øynene til statsminister Erna Solberg var det ingenting av Branns spill på Sandvika stadion som tilsier at laget plutselig skal begynne å vinne flere kamper på rad, men innbytter Marcus Pedersen reddet i det minste ett poeng på overtid.

Det skjedde etter at Andreas Aalbu hadde headet inn 1-0 på en corner 17 minutter før full tid.

Solberg lider Den begredelige prestasjonen føyer seg imidlertid inn i rekken av smertefulle opplevelser for Brann-supporterne det siste halvannet året. I pausen satte Norges statsminister ord på hvilke følelser som råder i et intervju med C More.

- Det er litt vondt. Samtidig er det den testen man skal gjennom, er det ikke det? Med vår protestantiske legning så skal vi jo lide litt før man vinner. Jeg håper bare man klarer å komme seg opp igjen og sørger for at vi er i eliteserien igjen neste år, fortalte Solberg.

- Du som politiker vet jo litt om press. Har du følt med gutta i denne perioden?

- Selvfølgelig. Det er så ekstremt store forventninger i Bergen. Å ikke være i eliteserien er ikke en del av selvbildet til en Brann-supporter, sa Solberg.

Skuffet Pedersen Om ikke Brann hever spillet betraktelig i tiden som kommer, blir det imidlertid ingen tippeligaretur på Brann på første forsøk. Det er også målscorer Pedersen innforstått med.

- Jeg syns vi skal ta de tre poengene vi må ta for å rykke opp. Dette er en av de kampene vi må vinne. Derfor er det kjedelig å reise hjem med ett poeng, selv om vi ikke var bedre enn dem, sier Pedersen til C More.

Laget ligger på 7. plass på tabellen, men kan finne motivasjon i at det kun er tre poeng opp til tabelltoer Sandnes Ulf. Kraftspissen, som ble byttet inn sammen med Azar Karadas i andre omgang, etterlyser samtidig mer mot fra lagkameratene sine.

- Skal vi opp igjen i Tippeligaen må vi lære å stille krav til hverandre og tåle kritikk, mener Pedersen.

- Surt Brann-sjef Lars Arne Nilsen var på sin side fornøyd med resultatet, noe han også hadde grunn til - kampen sett under ett.

PÅ KAMP: Statsminister Erna Solberg var til stede under oppgjøret mellom Bærum og Brann.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PÅ KAMP: Statsminister Erna Solberg var til stede under oppgjøret mellom Bærum og Brann. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det ble en slitekamp. Når vi får den scoringen på overtid er det veldig deilig. Vi slipper inn et dødball mål, så gjør vi en del endringer og får en scoring som er veldig deilig. 1-1 er greit, sier Nilsen til C More.

Like fornøyd var ikke trenerkollega Roar Johansen. Han var en skuffet mann etter at ledelsen glapp på overtid.

- Jeg er skuffet over at vi gir bort ledelsen på slutten. Jeg føler vi var det beste laget totalt sett. Vi gjør en god kamp og fortjener å vinne. Derfor er det surt, sier Bærum-treneren.