Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pedersen reddet VIF fra tap i avskjeden

Delte poengene med Brann på Ullevaal. Se høydepunkter.

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga - Brann 1-1.

Marcus Pedersen har hatt et turbulent låneopphold i Vålerenga, men sa i det minste takk for seg ved å score målet som reddet ett poeng i hjemmemøtet med Brann.

- Jeg kunne alltids ha scoret flere, men jeg scoret, da. Det var OK, sier Pedersen til TV 2 om sin siste opptreden i VIF-trøya.

- Jeg har ikke vært helt topp, topp, men jeg har spilt noen matcher og scoret noen mål. Jeg har i hvert fall gjort mitt beste for Vålerenga, sier 22-åringen, som noterte seg for åtte tippeligamål på 15 kamper.

Osloklubben ser ikke ut til å ville benytte seg på kjøpsopsjonen på én million euro for Pedersne, som dermed reiser tilbake til nederlandske Vitesse, der han fortsatt har til gode å lykkes - to år etter overgangen fra Strømsgodset.

- Jeg er ikke skuffet. Klubben må få lov til å ta egne valg. Jeg trivdes iallfall veldig godt her. Det er en fin gjeng, og jeg synes Martin er flink med gutta. Jeg hadde ikke hatt noe imot å bli værende, sier Pedersen med VIF-manager Martin Andresen som tilhører.

Brann best i første omgang Vålerenga kunne med seier få heng på Molde, Rosenborg og Hønefoss i medaljekampen. Men det var gjestene fra Bergen som kom til de største sjansene i starten av førsteomgang. Etter 26 minutter endte ballen opp hos Fredrik Nordkvelle på 15-meteren. Midtbanespilleren banket til men en våken Lars Hirscfeld i Vålerenga-målet fikk en hånd på skuddet.

Sekunder etter smalt det igjen.

Denne gangen fra fjorårets storscorer Kim Ojo.

Brann-spissen hang høyest på cornet og pannebrasket ballen via midtstopper Zsolt Korcsmár og hardt i stolpen.

Samme mann testet skuddfoten fem minutter senere. Fra drøye tjue meter banket han ballen knallhardt i korthjørnet.

Vertene fikk kjørt seg skikkelig på eget gress. Brann var mer bevegelig og hadde et større tempo enn Vålerenga.

Uttelling på tredje forsøk På tredje forsøk skulle gjestene fra Bergen endelig få uttelling.

Kim Ojo banket Lars Hirschfeld i lufta og tidligere Fredrikstad-spiller Amin Asker spaserte ballen enkel i mål.

Etter hvilen kom Vålerenga mer inn i kampen. Det skulle strengt talt ikke så mye til. Vertene hadde faktisk ikke et skuddforsøk på mål i løpet av de første 45 minuttene.

I det 62. minutt kom utlikningen. Innbytter Ahmed Suleiman fant Martin Pusic- som spilte ballen hardt inn i femmeteren. Der sto Marcus Pedersen og jobbet inn sitt åttende mål for sesongen.

Tynt Men nå er Vålerenga-tiden over for Marcus Pedersen. Låneperioden er over og 22-åringen reiser tilbake til Nederland og Vitesse etter kveldens kamp.

Det kan skape problemer for et Oslo-lag som virkelig begynner å få det tynt i angrepsrekka.

I kveld var Vålerenga heldig. For det var Brann som skapte den beste fotballen og de største sjansene.

- Jeg synes vi tapte to poeng her i dag. Vi mistet initiativet og greide ikke å vinne duellene, sier Brann-kaptein Markus Jonsson, og mener rødtrøyene ble for feige etter hvilen.

Vålerenga-kaptein Bojan Zajic er ikke nødvendigvis enig i den oppsummeringen.

- Det var kanskje best for begge lag med ett poeng. Vi er ikke fornøyd med uavgjort, men slik er fotballen, sier Zajic.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media