Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pedersen skjøvet ut av pallen i siste liten

Denis Juskov leverte en sterk spurt.

NÆRE PALLEN: Sverre Lunde Pedersen så ut til å få bronse i skøyte-EM, men den russiske hjemmefavoritten Denis Juskov skjøv ham ut av pallen med en sterk spurt. Nederlandske Sven Kramer ble mester. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV/NTB Scanpix
NÆRE PALLEN: Sverre Lunde Pedersen så ut til å få bronse i skøyte-EM, men den russiske hjemmefavoritten Denis Juskov skjøv ham ut av pallen med en sterk spurt. Nederlandske Sven Kramer ble mester. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV/NTB Scanpix Vis mer

Det var duket for en jevn duell mellom nordmannen og Juskov foran den avsluttende 10.000-meteren. Hjemmefavoritten vant tidligere søndag 1500-meteren og ledet på Pedersen med 0,312 tidspoeng. Nordmannen leverte et meget sterkt milløp i par med Kramer og gikk inn til 13.16,27.

- Jeg kunne ikke gjort så mye annerledes på 10.000-meteren. Det var kanskje mitt livs beste løp, sier Pedersen til NTB.

Juskov hadde fordelen å gå på tidene til nordmannen, siden han gikk i siste par, men lå lenge bak. Da det gjensto tre runder, så det ut til å gå mot norsk bronse. Russeren mobiliserte de to siste rundene og vant sekundstriden mot bergenseren. Pedersen måtte ta til takke med 4.-plass, slått med hårfine 0,067 tidspoeng.

- Det skilte bare ett sekund. Jeg har aldri vært så nær. Da er det surt. Ekstra bittert når jeg gikk mitt livs 10.000 meter, sier skøyteløperen.

Kramer vant Sven Kramer ble europamester for 7. gang, noe ingen annen har greid. Landsmannen Koen Verweij ledet etter 1500-meteren, men på avslutningsdistansen viste Kramer fram kjempekreftene sine.

28-åringen tok en overlegen seier på 10.000 meter. Med tiden 13.07,27 vant han ni sekunder foran Sverre Lunde Pedersen. Bart Swings fulgte på 3.-plass 13,21 bak.

Verweij beholdt plassen på pallen og sørget for dobbelt nederlandsk sammenlagt etter sin 5.-plass på den siste distansen.

Både og Norges medaljehåp i mesterskapet åpnet mesterskapet med 9.-plass på 500 meter lørdag. På den påfølgende 5000-meteren gjorde 22-åringen et sterkt løp. Kramer ble, som vanlig, for sterk på de lengre distansene og tok en solid seier. Pedersen posisjonerte seg bra foran søndagens konkurranser med 3.-plass.

- Mesterskapet har vært litt både og. Jeg gikk gode 5000- og 10.000-metere, men ikke så bra på 500 og 1500 meter. Det var nok der jeg tapte det, sier Pedersen.

På 1500 meter endte han som nummer fire, noe som betyr at en svak 500 meter ødela for pallplasseringen. Sju hundredeler bedre tid der ville sendt ham forbi Juskov.

I mars arrangeres VM på skøyter. Fram mot det skal Pedersen fokusere mer på de korte distansene.

- Det blir nok mer fokus på fart. Det er nok det som er nøkkelen for å ta et steg videre. Langdistanseformen har jeg inne, sier Sverre Lunde Pedersen til NTB.

(NTB)

Lik Dagbladet Sporten på Facebook. Lik Dagbladet Sporten på Facebook.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media