Pedersen skjøvet ut av pallen i siste liten

Denis Juskov leverte en sterk spurt.

NÆRE PALLEN: Sverre Lunde Pedersen så ut til å få bronse i skøyte-EM, men den russiske hjemmefavoritten Denis Juskov skjøv ham ut av pallen med en sterk spurt. Nederlandske Sven Kramer ble mester. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV/NTB Scanpix
NÆRE PALLEN: Sverre Lunde Pedersen så ut til å få bronse i skøyte-EM, men den russiske hjemmefavoritten Denis Juskov skjøv ham ut av pallen med en sterk spurt. Nederlandske Sven Kramer ble mester. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var duket for en jevn duell mellom nordmannen og Juskov foran den avsluttende 10.000-meteren. Hjemmefavoritten vant tidligere søndag 1500-meteren og ledet på Pedersen med 0,312 tidspoeng. Nordmannen leverte et meget sterkt milløp i par med Kramer og gikk inn til 13.16,27.

- Jeg kunne ikke gjort så mye annerledes på 10.000-meteren. Det var kanskje mitt livs beste løp, sier Pedersen til NTB.

Juskov hadde fordelen å gå på tidene til nordmannen, siden han gikk i siste par, men lå lenge bak. Da det gjensto tre runder, så det ut til å gå mot norsk bronse. Russeren mobiliserte de to siste rundene og vant sekundstriden mot bergenseren. Pedersen måtte ta til takke med 4.-plass, slått med hårfine 0,067 tidspoeng.

- Det skilte bare ett sekund. Jeg har aldri vært så nær. Da er det surt. Ekstra bittert når jeg gikk mitt livs 10.000 meter, sier skøyteløperen.

Kramer vant Sven Kramer ble europamester for 7. gang, noe ingen annen har greid. Landsmannen Koen Verweij ledet etter 1500-meteren, men på avslutningsdistansen viste Kramer fram kjempekreftene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.