Pedersens beskjed til Høgmo: - Lover scoring

Tippeligaens heteste spiss vil bidra.

BRENNHET:  Marcus Pedersen håper å bidra som spiss mot Ungarn. Her er han på trening med Stefan Strandberg og Alexander Søderlund.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
BRENNHET: Marcus Pedersen håper å bidra som spiss mot Ungarn. Her er han på trening med Stefan Strandberg og Alexander Søderlund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Marcus Pedersen (25) har framstått som en komet for Strømsgodset denne høsten med 11 mål på ti kamper.

Nå vil han ta et nytt steg - og har en klar beskjed til landslagssjef Per-Mathias Høgmo:

- Hvis jeg får sjansen fra start, så skal jeg score, sier Pedersen til Dagbladet under dagens pressetreff på Lillestrøm.

Etter overgangen fra Brann til Drammen-klubben i sommer har Pedersen tatt store steg. 25-åringen fra Hamar scorer på bestilling og er en klar utfordrer til en spissplass før de avgjørende playoff-kampene mot Ungarn.

- Det er ikke så stor forandring siden sist jeg var her. Det er godt å være tilbake. Jeg har gjort mitt beste for å bli tatt ut i troppen og jeg har vist god form. Får jeg muligheten så er jeg der. Men det er vanskelig å si noe om hvor store sjanser jeg har for å spille, sier Pedersen.

Ett mål Tippeliga-toppscorer Alexander Søderlund har vært det opplagt spissvalget for Høgmo på tampen av EM-kvaliken. Nå banker Marcus Pedersen på døra for alvor.

Pedersen står med sju landskamper og debuterte tilbake i januar 2013 mot Sør-Afrika (1-0).

Spissens hittil eneste landslagsmål kom mot Danmark samme år.

- Jeg har ikke tenkt så mye på Ungarn-kampen ennå. Jeg tar det litt som det kommer og må bare vise mitt beste når jeg har muligheten, sier Pedersen.

Trygghet - Hvordan forklarer du superformen?

- I fotballen snur det veldig fort. Det har gått fort siden jeg var i Bergen og føler jeg endelig har funnet formen. Jeg har trent godt og kommet til et bra lag, sier Pedersen.

- Har du endret deg på noen måter?

- Jeg har ikke gjort noen store grep. Det har bare løsnet og jeg har fått trygghet og selvtillit, sier Pedersen.

I februar i år - før sesongstarten i Brann - ble Pedersen skadd og mistet over tre måneder.

- Den skaden satte meg ut. Det var en korsbåndskade og ikke en strekk. Det tok tid å komme tilbake i fotballen

• Norge - Ungarn, torsdag kl 20.45.