Ny personlig rekord for Sverre Lunde Pedersen

Pedersens pers på 10.000 holdt til sjetteplass

Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 6.-plassen på 10.000-meteren i verdenscup på skøyter med ny personlig rekord på 13.02,42. Sven Kramer vant med 12.50,97.

SKØYER: Sverre Lunde Pedersen har hatt en god helg. Søndag gikk han inn til ny personlig rekord på 10 000 meter. Foto: AP Photo/Peter Dejong)
SKØYER: Sverre Lunde Pedersen har hatt en god helg. Søndag gikk han inn til ny personlig rekord på 10 000 meter. Foto: AP Photo/Peter Dejong) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pedersen hadde lagt opp til å gå et jevnt løp på lave 31-runder i Stavanger. Makkeren i paret, nederlandske Erik-Jan Kooiman, stakk tidlig. Han hadde på det meste et forsprang på 5,5 sekunder, men i mål skilte det 5,29 sekunder.

Fana-løperen hadde en god avslutning, men som vanlig måtte han litt opp på sisterunden og med 13.02,42 havnet han også bak Jorrit Bergsma og italienske Nicola Tumolero. Han perset likevel med seks sekunder.

– Jevnt og solid løp. Jeg er i bra form, men på 10.000 meter er det alltid litt usikkert. Jeg kunne kanskje vært litt med offensiv midtveis, men jeg er fornøyd med de siste ti rundene, sa Pedersen til NRK.

I det siste paret måtte vanligvis suverene Kramer slite litt mer enn vanlig. Etter en solid avslutning tok han innersvingen på verdensrekordholderen Ted-Jan Bloemen. Canadieren ledet fram til 8000 meter.

Håvard Bøkko gikk sin første 10.000 meter i konkurranse på lang tid. Hallingen gikk inn til 13.18,48 i samløp med Moritz Geisreiter, men nordmannen ble slått med nesten ti sekunder og endte på sisteplass som nummer tolv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer