Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pedofilisak ryster England. Tidligere Liverpool-spiller ble seksuelt misbrukt

- En dag da vi var i bilen, begynte han å ta på meg.

MISBRUKT: Den tidligere fotballproffen Paul Stewart røper at han ble misbrukt av en fotballtrener som barn.
 Foto: NTB Scanpix
MISBRUKT: Den tidligere fotballproffen Paul Stewart røper at han ble misbrukt av en fotballtrener som barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere fotballproffen Paul Stewart røper at han ble misbrukt av en fotballtrener som barn.

52-åringen som spilte for blant annet Manchester City, Tottenham og Liverpool på 1980- og 90-tallet snakker ut om den vonde tiden til Daily Mirror. Stewart fikk tre landskamper for England.

Stewart valgte å fortelle sin historie da han leste om Andy Woodward, som ble misbrukt av en trener i Crewe Alexandra på 1970- og 80-tallet.

Han forteller om en trener som forgrep seg på ham fra han var 11 til 15 år, og sier han håper at flere ofre vil stå fram. Gjerningsmannen skal ha truet med å drepe Stewarts familiemedlemmer hvis han fortalte noen om overgrepene.

- En dag da vi var i bilen, begynte han å ta på meg. Det skremte livet av meg, og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg forsøkte å si til foreldrene mine at de ikke slippe ham inn, men jeg var bare 11 år, sier Stewart.

- Derfra utviklet det seg til at han misbrukte meg seksuelt. Han sa han ville drepe moren min, faren min og mine to brødre hvis jeg sa ett ord om det. Som 11-åring tror du på det.

Psykiske arr

Ifølge Stewart, pleide treneren å si til foreldrene at sønnen deres måtte jobbe spesielle aspekter ved spillet, som for eksempel ballkontroll eller pasninger, noe han brukte som unnskyldning for å tilbringe tid med fotballeleven.

Senere tok han også med seg Stewart på bowling, kino og til fotballturneringer.

- De psykiske arrene ledet meg inn i problemer med alkohol og stoff.

- Jeg kunne ikke si noe til lagkameratene mine. Jeg var alltid under trussel. Hvis jeg ikke spilte bra, ville han true meg med vold og seksuelt misbruk. Han var et monster, sier Stewart.

- Flere lider

Den tidligere fotballstjernen har hatt store vanskeligheter med å takle overgrepene.

- Familien min, karrieren og suksessen var en måte å glemme på. Jeg kan ikke si at jeg aldri har tenkt på revansje, men dette handler ikke om det. Det handler om å få budskapet ut. Det er ikke bare i fotball at pedofile når fram til barn gjennom idretten.

- Det vil ikke overraske meg om det er enda flere som lider. Vi vet at han som angrep meg og treneren i Crewe var linket sammen, for treneren min fortalte meg om ham. Jeg tror ikke det var bare de to.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!