RETT I DUSJEN: Dommer Mark Clattenburg ga John Terry det røde kortet. Foto:
Reuters / Suzanne Plunkett / NTB Scanpix
RETT I DUSJEN: Dommer Mark Clattenburg ga John Terry det røde kortet. Foto: Reuters / Suzanne Plunkett / NTB ScanpixVis mer

Pedro-show i debuten da John Terrys marerittuke fortsatte

Chelsea slapp med skrekken mot WBA.

West Bromwich - Chelsea 2-3 (1-3)

(Dagbladet): José Mourinho uttalte at det tok han «ett minutt» å få Pedro til Stamford Bridge. Et stikk til rival Manchester United som har vært sterkt linket til spilleren i sommer.

Og skal man bedømme etter debuten hans i kveld, er det nok mange Chelsea-fans som er glad for at spanjolen endte opp i London. Den kjappe angriperen noterte seg for én scoring og én målgivende pasning i kveld.

- Det er viktig for meg å score tidlig. Jeg er glad, sier Pedro til Sky Sports, som sleit litt med engelsken.

- Fantastisk debut, jeg visste han ville levere umiddelbart, sier lagkamerat Cesc Fabregas.

Men det kunne fort blitt stygt for Chelsea og John Terry. Midstopperen fikk nemlig det røde kortet på stillingen 1-3 etter felling av bakerste mann. Det ble en forlengelse av den tøffe uka midtstopperen har hatt, etter at han ble byttet ut i pausen i 0-3-tapet for Manchester City.

- Jeg er så glad for at spillerne fikk det de fortjente. Fem poeng på tre kamper er ikke nok. Følelsen er at vi kjemper mot mange. Men i dag vant vi, sier José Mourinho ifølge BBC.

- Det virker som om vi er fulle av honning, fordi vi tiltrekker oss så mye negativt, sier Mourinho i et intervju gjengitt av TV 2.

Reddet Chelsea Chelsea-keeper Thibaut Courtois fikk en verst tenkelig start på Premier League-sesongen da han ble utvist i sesongpremieren mot Swansea. I dag viste sisteskansen hvor viktig han kan være for de blå da han reddet et straffespark.

SMILTE: Josè Mourinho. Foto: EPA/WILL OLIVER/NTB Scanpix
SMILTE: Josè Mourinho. Foto: EPA/WILL OLIVER/NTB Scanpix Vis mer

Nemanja Matic var klønete da han felte Callum McManaman i boksen. James Morrison tok straffesparket, men det skal ha vært Chris Brunt som skulle ta det i utgangspunktet. Etter litt diskusjon ble det Morrison som la ballen på krittmerket. Da gikk det nesten som det måtte gå, Courtois reddet forsøket med en fin beinparade.

José Mourinho var mildt sagt lite fornøyd på sidelinja, selv om mannskapet hans slapp en marerittstart.

Drømmedebut Og det tok ikke langt tid før Chelsea tok over fullstendig. Nyervervelsen Pedro var både god og heldig da han fikk lirket ballen inn nede ved stolperota. Og litt seinere serverte han Diego Costa med en pasning som egentlig var ment som et skudd. 0-2, drømmedebut av Pedro, uten at det hjalp på humøret til José Mourinho.

Men James Morrison var ute etter revansj, og fikk nettopp det etter 35 minutter. Et godt WBA-angrep endte med at ballen ble brassesparket inn i boksen, der Morrison sto helt alene. Han svarte med å hamre ballen i nettet i regnværet.

Pedro kunne fort ha notert seg for assist nummer to før hvilen. Han gjorde et perfekt forarbeid til Willian, som fra en veldig god posisjon skjøt like utenfor målet til hjemmelaget.

STRAFFEREDNING: Thibaut Courtois redder forsøket fra James Morrison. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB Scanpix
STRAFFEREDNING: Thibaut Courtois redder forsøket fra James Morrison. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB Scanpix Vis mer

Og det skulle bli mer spansk jubel for Chelsea. Like før hvilen la backen César Azpilicueta på til 3-1 etter et fint løp gjennom fra sin venstreside. Diego Costa var mannen som brystet ballen ned til forsvareren, som sendte den ned i hjørnet.

Marerittet fortsetter John Terry har hatt en forferdelig uke. Først ble han symbolet på Chelsea-tapet mot Manchester City da han ble byttet ut på Etihad i pausen, og det skulle ikke bli noe bedre i kveld.

Like etter hvilen felte han Salomon Rondon som stormet mot Chelsea-målet. Forseelsen skjedde like utenfor 16-meteren, og kapteinen fikk direkte rødt kort.

- John Terry, som har fylt alle spalter og aviser etter at han ble byttet ut på Etihad, uttalte TV 2-kommentator Kasper Wikestad, før han fulgte opp med: Jeg tror knapt han tror det selv.

José Mourinho ristet på hodet mens han smilte på sidelinja. John Terry hadde på sin side ikke lyst til å forlate banen, og hvem kan klandre ham. Det så ut som Rondon falt litt lett i situasjonen.

SHOWET I DEBUTEN: Pedro noterte seg for ett mål og en målgivende pasning. Foto: Reuters / Carl Recine/NTB Scanpix
SHOWET I DEBUTEN: Pedro noterte seg for ett mål og en målgivende pasning. Foto: Reuters / Carl Recine/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg foretrekker å ikke ha noe syn på det. Jeg foretrekker å være stille, sier José Mourinho om utvisningen ifølge BBC.

Redusering Og hjemmelaget fikk blod på tann etter utvisningen, for det tok bare fem minutter før reduseringen var et faktum. Callum McManaman var servitør på et perfekt innlegg som ble stanget i mål av James Morrison på akrobatisk vis.

- For en kamp vi har fått på The Hawthorns, uttalte Wikestad.

Og WBA kunne fort ha utliknet, for det manglet ikke på sjanser mot slutten av kampen, men avslutningene traff ikke mellom stengene til Courtois. I motsatt ende hadde Falcao, Costa og Hazard noen gode forsøk som ikke ble tellende i målprotokollen.

DÅRLIG UKE: John Terry har hatt bedre opplevelser på fotballbanen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
DÅRLIG UKE: John Terry har hatt bedre opplevelser på fotballbanen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer