Eliteserien

Peker nese til TV 2-ekspert

Den siste tiden har vært et lite eventyr for Vålerenga og sportssjef Joacim Jonsson (48). Nå «slakter» han påstandene fra TV 2-ekspert Yaw Amankwah (34).

SIRKUSDIREKTØREN: Joacim Jonsson (til høyre) har sammen med trener Dag-Eilev Fagermo konstruert et slagkraftig Vålerenga-lag. Foto: Annika Byrde / NTB
SIRKUSDIREKTØREN: Joacim Jonsson (til høyre) har sammen med trener Dag-Eilev Fagermo konstruert et slagkraftig Vålerenga-lag. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

INTILITY ARENA (Dagbladet): Vålerenga er inne i en av sine sterkeste perioder på lang tid, og er ubeseiret i ni kamper på rad. Åtte av disse er seire.

Noe av grunnen til dette har vært flere av signeringene Oslo-klubben har gjort denne sommeren.

Torgeir Børven registrerte sitt første mål etter returen til Oslo, Stefan Strandberg bjeffet og kommanderte sine lagkamerater rundt og Simen Juklerød skled sømløst inn på venstrebacken.

- Jeg ville skammet meg

I sentrum for veldig mye av dette er sportssjef Joacim Jonsson, som har vært viktig i rekrutteringen av disse spillerne.

- Vi hentet spillere som virkelig ville til Vålerenga. De ville ha på seg den kongeblå drakta, og i dag tror jeg ikke de angrer. Det har tatt tid, men vi har holdt hodene kalde, sier Jonsson til Dagbladet.

Han forteller at hovedstadsklubben helst ville ha unnagjort overgangene sine i tidlig juli. Likevel kom nevnte Strandberg inn i tidlig august, Børven ei drøy uke seinere og Juklerød på den nest siste dagen av overgangsvinduet.

- Vi skulle ha en back, vi skulle styrke sentrallinja og det har vi gjort. I tillegg er vi i den unike situasjonen at vi har et fantastisk akademi, som gjør at vi kan hente gode og rutinerte spillere.

TUNGE NAVN: Stefan Strandberg (til høyre) og Torgeir Børven (nummer ni) er blant de nye spillerne som har kommet inn på Intility. Foto: Annika Byrde / NTB
TUNGE NAVN: Stefan Strandberg (til høyre) og Torgeir Børven (nummer ni) er blant de nye spillerne som har kommet inn på Intility. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Til tross for et nærmest komplett overgangsvindu, sett med Jonssons øyne, så lar han seg irritere over TV 2-ekspert Yaw Amankwah. Han hadde nemlig rangert Lillestrøm og Bodø/Glimt over Vålerenga hva angår overgangsvinnere.

Bodø/Glimt hentet riktignok tilbake både Patrick Berg og Marius Lode, i tillegg til signeringene av Albert Grønbæk og Lars-Jørgen Salvesen. Lillestrøm, på sin side, hentet hjem Thomas Lehne Olsen, og supertalentet Elias Solberg fra Juventus.

- Tenk at det var en i TV 2 som mente at LSK hadde et bedre overgangsvindu enn Vålerenga. Jeg hadde skammet meg om jeg var vedkommende. Jeg hadde sagt opp jobben min, det er så flaut, sier Jonsson, med et glimt i øyet.

- Jeg husker ikke hvem det var som sa det, men det er så pinlig.

«Det hemmelige fotballekspert-samfunnet»

Den som ifølge Jonsson burde «gå på dagen» er ingen ringere enn Yaw Amankwah. Når han blir presentert med Jonssons meninger, så møtes det med latter og smil.

- Vi hadde han med i «deadline day»-sendingen vår. Han mente at det var ren blasfemi den gang, og han liker jo å snakke i store ord. Han skulle forsikre at dette skulle bli et fantastisk overgangsvindu, og det selv da de sto med begge beina i møkka, sier Amankwah til Dagbladet.

LATTERMILD: TV 2-ekspert Yaw Amankwah. Foto: Eivind Sennest / TV 2
LATTERMILD: TV 2-ekspert Yaw Amankwah. Foto: Eivind Sennest / TV 2 Vis mer

- Men fyren har faktisk levert varene! Jeg hadde de på topp tre-lista mi. Så går laget ut og leverer mot LSK, Lehne Olsen fikk ingenting og Juklerød på venstreback er en soleklar forsterkning, og Strandberg er helt sjef.

Amankwah mener at det er viktig å anerkjenne at Jonsson har gjort en framdragende jobb i å hente spillere fra Vålerenga, og drister seg ut på en mulig delt andreplass mellom LSK og Vålerenga.

- Jeg har veldig sansen for Jonsson, så det tar jeg med et smil! Så lenge han fortsetter å levere, så er han en berikelse for norsk fotball, humrer Amankwah.

Videre forteller den tidligere Brann-, Sandefjord- og Stabæk-stopperen at Jonssons arbeid i Vålerenga fort kan ha stor betydning for han.

Jonsson kom nemlig fra jobben som fotballekspert hos Discovery til jobben som sportssjef i Vålerenga. Amankwah, på sin side, er fotballekspert i TV 2.

- Jeg har en personlig interesse i at han gjør det godt, da blir han en representant for oss fotballeksperter i toppfotballen. Hvis han hadde dummet seg totalt ut, så hadde det skint dårlig på oss som er fotballeksperter, humrer Amankwah, og følger opp:

- Han gjør en god jobb for «det hemmelige fotballekspert-samfunnet».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer