Pekes ut i England

Arsenal-manager Mikel Arteta (40) skal snart bestemme seg for hvem som blir kaptein. Martin Ødegaard (23) pekes ut som favoritt av engelske aviser.

MARKERER SEG: Martin Ødegaard. Foto: NTB
MARKERER SEG: Martin Ødegaard. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Martin Ødegaard kan komme til å få en enorm tillitserklæring i Arsenal denne sesongen. Rollen som kaptein i klubben står ledig.

Manager Mikel Arteta føler og tar på situasjonen mens Arsenal forbereder en ny sesong i USA.

- Jeg ønsker å se hvordan alle integrerer seg - de nye gutta og de som kommer fra sesongoppkjøringen. Jeg vil ta en avgjørelse i løpet av de neste ukene, sier Arteta.

- Martin har masse kvaliteter som vi ser etter i en kaptein. Holdningen hans er absolutt fenomenal. Han setter alltid laget foran seg selv. Og det må en kaptein gjøre.

ARSENAL-MANAGER: Mikel Arteta. Foto: NTB
ARSENAL-MANAGER: Mikel Arteta. Foto: NTB Vis mer

Arteta uttalte seg om situasjonen rundt kapteinsrollen etter at Arsenal slo Everton 2-0 natt til mandag. Ødegaard var kaptein, og The Athletic er blant avisene som siterer Arsenal-manageren.

Nå slår flere engelske aviser fast at nordmannen er førstevalget til å bli kaptein permanent.

- Ødegaard er i førersetet, skriver The Athletic.

NUMMER ÉN: - Martin Ødegaard er førstevalget til å bli Arsenal-kaptein, skriver Daily Mail tirsdag. Avisa har også en artikkel om Erling Braut Haaland, som har kommet godt i gang på City-treningene.
NUMMER ÉN: - Martin Ødegaard er førstevalget til å bli Arsenal-kaptein, skriver Daily Mail tirsdag. Avisa har også en artikkel om Erling Braut Haaland, som har kommet godt i gang på City-treningene. Vis mer

- Mikel Arteta må bryte forbannelsen til Arsenal-kapteinen etter år med sirkus knyttet til armbåndet, rapporterer Daily Mail i papiravisa tirsdag.

- Arteta har ikke sagt navnet ennå for denne sesongen. Men det er forventet at Martin Ødegaard tar opp rollen som han fikk mot slutten av forrige sesong.

The Sun skriver:

- Martin er tippet å få en slutt på sorgen rundt kapteinsrollen.

SESONGOPPKJØRING I USA: Martin Ødegaard og Arsenal slo Everton 2-0 natt til mandag. Foto: NTB
SESONGOPPKJØRING I USA: Martin Ødegaard og Arsenal slo Everton 2-0 natt til mandag. Foto: NTB Vis mer

Kort fortalt har kapteinene kommet og gått i Arsenal de siste åra. Siste permanente kaptein var Alexandre Lacazette, men han har meldt overgang til Lyon.

Før der igjen hadde Pierre-Emerick Aubameyang armbåndet. Han måtte dra som følge av disiplinære årsaker. Granit Xhaka var innom som kaptein, det samme Laurent Koscielny. Nå vil Arteta ha stabilitet i rollen.

- Dette har vært et tema som har vært diskutert mye, spesielt eksternt, påpeker Arsenal-bossen.

- Det har ikke vært veldig stabilt. Og det har vært atferdsproblemer i gruppa. Dette er noe vi ønsker å løse. Vi vil gjøre det naturlig og bringe inn et sterkt lederskap.

STOR STAS: Tone Damli tenkte hun skulle la Martin Ødegaard få være i fred. Ødegaard selv hadde andre planer. Video: Rødt Kort. Vis mer

Ødegaard scoret sju mål og hadde fire målgivende pasninger forrige sesong. Arsenal endte på femteplass. Han gjorde sine saker bra også som kaptein for det norske landslaget.

Arteta sier følgende om kapteinsrollen:

- Når du snakker, så er det viktig at folk lytter. Det gjelder enten du er trener, en del av støtteapparatet eller spiller. Du trenger ikke å snakke hele tida. Men du må være konsekvent i hva du sier og hva du gjør.

Arsenal møter Orlando City og Chelsea i Florida Cup denne uka. Kampene spilles henholdsvis 21. og 24. juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer