Pekes ut som Rooneys erstatter

Fernando Torres.

SUPERSPISS UT OG INN: Wayne Rooney vil vekk fra United. Nå menes det at Fernando Torres kan bli hans erstatter. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKER
SUPERSPISS UT OG INN: Wayne Rooney vil vekk fra United. Nå menes det at Fernando Torres kan bli hans erstatter. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKERVis mer

||| (Dagbladet): Wayne Rooney blir ikke den første superstjernen Manchester United motvillig gir slipp på.

Ifølge Daily Telegraph og The Times har manager Alex Ferguson allerede blinket ut Liverpool-spiss Fernando Torres om erstatter for fjorårets United-toppscorer.

Det blir i så fall en ekstremt vond overgang å svelge for Liverpool-fansen, på samme måte som for United-supporterne dersom Rooney havner i Manchester City.

Første siden 1964? United erstattet Cristiano Ronaldo med Antonio Valencia på en helt utmerket måte i 2009. På samme måte ble Ronaldo en slags erstatter for David Beckham i sin tid.

Tidligere har storspillere som Ruud van Nistelrooy forsvunnet fra Old Trafford uten å bli savnet i stor grad, fordi erstatterne har fungert.

26-årige Torres skal ifølge Daily Telegraph være positiv til å fylle Rooneys sko i Manchester, blant annet på grunn av uroen på Anfield. Ikke siden Phil Chisnall i 1964 har en spiller gått direkte mellom klubbene.

Også Karim Benzema står på ei spissliste Ferguson skal ha tegnet opp.

Benzema havnet i Real Madrid i fjor sommer, etter at United hang med i budrungen en god stund. Frankrike-spissen har ikke lykkes i helvhvitt, og kan bli byttet bort dersom Real går for Rooney.

At Real er interesserte i Rooney ble i går kveld helt klart.

José: - Ring! - Jeg tror han blir. Men hvis Manchester United til slutt bestemmer seg for at han skal dra, så må de ringe meg, sier Real-sjef Jose Mourinho.

I går ble det spekulert i at Rooney allerede har besluttet å flytte til Manchesters lyseblå, men det hindrer ikke andre storlag fra å melde sin interesse.

Chelsea skal nå ha varslet at de byr 20 millioner pund for 24-åringen, mens City ventes å legge 35 millioner på bordet for spissen som bare har 20 måneder igjen av United-avtalen sin.

Ifølge The Times har allerede Chelsea, City og Real Madrid startet tautrekkingen om Rooney, bare de tre skal ha finansielle muskler til å gi Rooney lønnspakka han er ute etter.

TIL UNITED? Karim Benzema kan havne på Old Trafford. Foto: REUTERS/Jon Nazca
TIL UNITED? Karim Benzema kan havne på Old Trafford. Foto: REUTERS/Jon Nazca Vis mer