HAR VUNNET ABSOLUTT ALT: Vicente del Bosque (t.h) har kontrakt med Spania i to år til. Her lader han opp til VM-sluttspillet sammen med Gerard Deulofeu (t.v) og Juan Mata (midten). Sistnevnte kunne han trent i United, hvis AS har rett. Foto: EPA / ALBERTO MARTIN/ NTB SCANPIX
HAR VUNNET ABSOLUTT ALT: Vicente del Bosque (t.h) har kontrakt med Spania i to år til. Her lader han opp til VM-sluttspillet sammen med Gerard Deulofeu (t.v) og Juan Mata (midten). Sistnevnte kunne han trent i United, hvis AS har rett. Foto: EPA / ALBERTO MARTIN/ NTB SCANPIXVis mer

Pekes ut som Uniteds egentlige førstevalg

Spansk avis: Lokket med 160 mill.

• Ønsket også Ancelotti: Lokket med 150 millioner kroner

 (Dagbladet): Bookmakernes liste var på flere sider - United-ryktene gikk på høygir om supertrenere som Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Carlo Ancelotti og Diego Simoeone.

Et navn var utelatt, han var ikke nevnt i det hele tatt: Vincent del Bosque.

Tidoblet lønn Spania-sjefen ble heller ikke ansatt, jobben gikk til Nederland-trener Luis van Gaal.

AS I DAG: Hever Spanias landslagssjef var Uniteds førstevalg i vår.
AS I DAG: Hever Spanias landslagssjef var Uniteds førstevalg i vår. Vis mer

Men i dag skriver den spanske storavisa AS at det var nettopp del Bosque som først fikk tilbudet fra Manchester United da David Moyes fikk fyken i april.

Lønnspakka United la på bordet til 63-åringen tilsvarte en tidobling av lønna han får av det spanske fotballforbundet, og ville utgjort 160 mill. kroner i løpet av to år.

Fergusons forslag Avisa hevder at det var Alex Ferguson som foreslo del Bosque som førstevalg, på samme måte som han gjorde Moyes til «The Chosen One» ett år tidligere. Men ifølge AS ønsket ikke del Bosque engang å snakke med forrige sesongs ligamestere.

Årsak: Del Bosque er lojal til det spanske landslaget, der han har to år igjen av avtalen og har sommerens VM på nært hold.

VM-VINNER: Del Bosque kunne hevet trofeet etter finalen i Sør-Afrika i 2010. Foto: AFP  / JAVIER SORIANO / NTB SCANPIX
VM-VINNER: Del Bosque kunne hevet trofeet etter finalen i Sør-Afrika i 2010. Foto: AFP / JAVIER SORIANO / NTB SCANPIX Vis mer

Merittene hans er udiskutable og så å si uslåelige. De to mesterkskapene har gitt VM-gull og EM-gull til Spania. Dessuten ledet han Real Madrid til Champions League-triumfer to ganger på 90-tallet.

Europas mest ettertraktede trofeer toppes med fem La Liga-mesterskap på 70-tallet og to nye i 2001 og 2003.

Sparket i Tyrkia 63-åringen har takket ja til en ikke-spansk klubb én gang, og brente seg voldsomt. I 2005 ble han Besiktas-trener. Han varte bare i 17 kamper før han fikk sparken.

Han også takket nei til italienske Inter for et par år siden. Nå er del Bosques plan trene Spania fram til EM i 2016 - og så pensjonere seg.

EM-VINNER: Del Bosque kom hjem til Spania med pokalen etter Euro 2012. Foto: AFP / DANI POZO / NTB SCANPIX
EM-VINNER: Del Bosque kom hjem til Spania med pokalen etter Euro 2012. Foto: AFP / DANI POZO / NTB SCANPIX Vis mer