Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pekt ut som Norges syndebukk: - Alle sier jeg skal drite i det

Men Aleesami innrømmer blemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italia - Norge 2-1 (0-1)

ROMA (Dagbladet): Norge hadde Italia på gaffelen i 73 minutter i går kveld, i alle fall hvis vi bare ser på målprotokollen. Men så utliknet Alessandro Florenzi etter det som var en kjempebrøler fra Norges venstreback, Haitam Aleesami.

IFK Göteborg-spilleren forsøkte å bryste ballen inn til keeper Ørjan Håskjold Nyland, men Florenzi plukket opp ballen og straffet Norge knallhardt. Da Graziano Pellè fulgte opp ni minutter seinere, var løpet kjørt. Nå må Norge spille playoff om en plass i EM-sluttspillet.

I pressesonen under tribunene på Stadio Olimpico var Aleesami naturligvis en spiller «alle» ville snakke med seint i går kveld. Og han prøvde ikke å grave seg ned, eller rømme, etter 2-1-tapet.

- Alle sier at jeg gjorde en god kamp og skal drite i hendelsen. Jeg må bare se framover. Til og med spillere på verdens beste lag gjør sånne blemmer, sier Aleesami, som spilte sin andre A-landskamp.

To klasser under 24-åringen legger ikke skjul på at han gjorde en brøler. Og naturligvis kunne den virke avgjørende for kampen. Men når sant skal sies var Italia såpass mye bedre at ingen kunne si noe på sluttresultatet. Norge var både én og to klasser under italienernes standarder.

- Fram til blemmen føler jeg at vi gjorde en solid kamp, sier Aleesami.

Alexander Tettey sendte Norge i ledelsen etter 23 minutter. Da lagene gikk til pause, var de norske supporterne på Stadio Olimpico i ekstase. De sørget for liv og røre i den italienske hovedstaden før kampen.

Men etter 73 minutter raknet alt.

- Hva skjedde på 1-1-scoringen, Haitam?

- Jeg så ikke hele utgangen på innlegget. Ballen gikk over hodet på enten Vegard (Forren) eller Even (Hovland). Jeg hadde øyekontakt med Nyland og prøvde å bryste den inn til ham. Men jeg var for dårlig i den situasjonen, og burde kommet mer i kroppen på motspilleren.

- Hva tenker du nå?

- At vi må brette opp ermene, skyve fram brystkassa og se fram til playoff.

Forsøkte å trøste Norge møter enten Sverige, Bosnia-Hercegovina, Ukraina eller Ungarn i november.

Lagkameratene forsøkte å trøste som best de kunne i garderoben etterpå. Det samme gjorde trener Per-Mathias Høgmo.

- Når det gjelder Haitam så var han vår beste spiller gjennom 90 minutter. Det er synd at det skjedde, erklærte han på pressekonferansen etter kampen.

Selv sier 24-åringen:

LANGT NEDE:  Per-Mathias Høgmo forsøker å få spillerne på beina igjen etter 2-1-tapet for Italia. - Vår beste spiller, mente treneren.
LANGT NEDE: Per-Mathias Høgmo forsøker å få spillerne på beina igjen etter 2-1-tapet for Italia. - Vår beste spiller, mente treneren. Vis mer

- Jeg fikk mange positive tilbakemeldinger fra de andre spillerne og trenerappparatet. Nå handler det bare om å komme tilbake i like bra form og med samme kvalitet.

Han lot seg imponere av et Italia som etter hvert fikk med seg de 35.000 tilskuerne på Stadio Olimpico:

- Det er et av verdens beste landslag. Det er en grunn til at de kommer i finale og semifinale i mesterskap, sier Aleesami.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!