NASJONENS HÅP: Neymar er bare 22 år gammel, men er spissen de fleste brasilianere mener må lykkes på hjemmebane i fotball-VM i sommer dersom brassene skal ha mulighet til å vinne VM-trofeet. Foto: NTB Scanpix
NASJONENS HÅP: Neymar er bare 22 år gammel, men er spissen de fleste brasilianere mener må lykkes på hjemmebane i fotball-VM i sommer dersom brassene skal ha mulighet til å vinne VM-trofeet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Pelé: - Presset er på Neymar under VM

- Et stort ansvar for han.

22-åringen må Stjerneskuddet Neymar (22) må bære vertsnasjonens seiershåp på sine unge skuldre under fotball-VM, mener den brasilianske spisslegenden Pelé.

I Brasil frykter man å mislykkes på hjemmebane igjen. Forrige gang landet arrangerte VM, ble det sølv etter tap for Uruguay i den avgjørende kampen på Maracana.

Mange utfordringer Stadionforsinkelser, sikkerhetsbekymringer og en rekke protester har skapt utfordringer før mesterskapet som starter i juni. Pelé tror Brasil vil arrangere et flott VM, men han er ikke sikker på at vertsnasjonen vil lykkes rent sportslig.

Pelé ble selv VM-helt som 17-åring da Brasil vant for første gang i Sverige i 1958. Han mener at et mye større press er rettet mot Barcelona-stjernen Neymar i hans VM-debut.

- Dette er Neymars første VM, og det er ingen som helt vet hva som vil skje. Det er et stort ansvar for ham, sier Pelé.

- Men presset blir ikke bare et problem for Neymar. Det blir vanskelig for hele laget, det er det ingen tvil om. De vil vinne for landet og folket, legger han til.

Studietur
73-åringen forteller videre at han er styrket i håpet etter at Neymar valgte å dra til Barcelona før årets sesong.

- Det var riktig for Neymar å dra til Spania. Det var til Brasils beste. Det er som at han dro for å studere på universitet i seks måneder og så kom tilbake for å spille for Brasil. Det har gitt laget mer erfaring. Det er fantastisk for ham.

Brasil åpner VM mot Kroatia og skal også møte Mexico og Kamerun i gruppespillet.

(NTB)