HØRTE JEG RIKTIG? Diego Maradona benyttet anledningen til å få inn et par velrettede spark mot de han føler fortjener det.Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique Marcarian
HØRTE JEG RIKTIG? Diego Maradona benyttet anledningen til å få inn et par velrettede spark mot de han føler fortjener det.Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique MarcarianVis mer

- Pelé hører hjemme på museum

Maradona fyrte løs på dagens pressekonferanse.

||| (Dagbladet): Diego Maradona svarte friskt på kritikken fra Pelé og andre fotballpersonligheter da han møtte pressen i Pretoria i dag.

- Maradona tok jobben fordi han behøvde arbeid og trengte pengene, sa Pelé mandag.

Og får svar på tiltale.

- Jeg er ikke overrasket. Pelé hører hjemme på museum, sier Maradona, ifølge nyhetsbyrået AFP, og benyttet muligheten til å smelle litt mot Uefa-president Michel Platini, som også har vært kritisk mot ham, i samme slengen.

- Når det gjelder Platini, er jeg ikke overrasket, for jeg har alltid hatt et fjernt forhold til ham. Bare «hei», og «ha det». Men vi vet jo hvordan franskmenn er, og Platini er jo fransk, så han tror han er bedre enn alle andre, sier Argentina-sjefen.

- Pelé og Platini får sjekke ballen
Det frammøtte pressekorpset fikk oppleve en Maradona i storform i Pretoria, og den tidligere storspilleren fortsatte med sin analyse av hvorfor det har vært så få mål i VM så langt.

- Personlig koser jeg meg, VM er fantastisk, og jeg er ikke bekymret for antallet mål. Vi kommer til å få flere, det sørger spillerne for. Selvfølgelig er alle litt forsiktige i starten. Lagene studerer og analyserer hverandre, derfor er det færre mål, sier Maradona.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og kommer på Jabulani-ballen.

- Ballen er en annen sak, men det vil jeg ikke gå inn på. Alle snakker om den.

- Men den er viktig, og har en påvirkning. Jeg ville bedt Pelé og Platini gå og spille litt med den og ta en titt på den, i stedet for å snakke om meg, sier Maradona.

Veron står over
I dag gjorde Maradona det også klart at Juan Sebastian Veron ikke spiller Argentinas VM-kamp mot Sør-Korea i morgen, på grunn av en skade i leggen.

Skaden skal ikke være alvorlig, men Maradona tør ikke å risikere at veteranen blir ute i lang tid.

- Det er vanskelig å utelate «Seba» fra laget, men det innebærer også en risiko å bruke ham. Jeg ønsker ikke at VM skal være over for ham. Jeg trenger ham. Han forsto at dette var til det beste for troppen, sier Maradona.

Maxi Rodriguez erstatter Veron.

Argentina vant sin første kamp i VM med 1-0 over Nigeria. Sør-Korea topper Gruppe B etter 2-0-seier over Hellas.

(NTB)

JABULANI? - Gi ballen til Pelé og Platini, de kan teste den, sier Maradona.Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique Marcarian
JABULANI? - Gi ballen til Pelé og Platini, de kan teste den, sier Maradona.Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique Marcarian Vis mer